Mečúň s citrusovo-mandľovou glazúrou fotorecept
Foto: tizian1cat
Keďže u nás sa na Štedrý večer stretnú 4 generácie a teda aj viac ľudí, snažím sa urobiť čo najviac rôznych jedál, aby bol Zobraziť celý popisKeďže u nás sa na Štedrý večer stretnú 4 generácie a teda aj viac ľudí, snažím sa urobiť čo najviac rôznych jedál, aby bol každý spokojný a zároveň každý rok skúšam niečo nové. Veď ten večer to má už v samotnom názve. Niekedy síce na druhý deň nevládzem chodiť, ale veď je to najkrajší večer v roku. Takže vám predstavujem druhú rybku z nášho včerajšieho stola. Mečúňa s citrusovou a mandľovou glazúrou.
Suroviny
4 ks |
|
citrusová glazúra: | |
200 ml |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
1 PL strúhaný čerstvý |
|
mandľová omáčka: | |
50 g |
|
1 ks malá |
|
2 PL jemne posekaná |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv si urobíme citrusovú glazúru (môže byť urobená aj deň vopred): V malej hlbšej panvičke si zmiešame pomarančovú šťavu, víno, med a zázvor. Pomaly privedieme do varu.
-
2
Po zovretí necháme variť na najmenšom stupni, kým sa obsah nezredukuje a nevznikne skoro sirupovitá konzistencia.
-
3
Rybu si osolíme a okoreníme. Na panvici na troche oleja opečieme z oboch strán. Najprv potrieme citrusovou glazúrou vrchnú stranu a po otočení potrieme už opečenú stranu.Opečené dáme hneď na servírovací tanier.
-
4
Medzitým si opečieme mandľové lupienky.
-
5
Prichystáme si cibuľku a pažítku...
-
6
...a čerstvý koriander. (keď nemáte, môže byť aj petržlenová vňatka)
-
7
Na panvičke si na troške oleja speníme šalotku, pridáme pažítku, zvyšok citrusovej glazúry a mandle. Nakoniec ešte posekaný koriander. Prehrejeme všetko krátko.
-
8
Prelejeme na vrch už opečenej rybky a môžme podávať. Dobrú chuť!!!
Prijemne prezitie sviatkov.