Mečúň s citrusovo-mandľovou glazúrou fotorecept
Keďže u nás sa na Štedrý večer stretnú 4 generácie a teda aj viac ľudí, snažím sa urobiť čo najviac rôznych jedál, aby bol Zobraziť celý popisKeďže u nás sa na Štedrý večer stretnú 4 generácie a teda aj viac ľudí, snažím sa urobiť čo najviac rôznych jedál, aby bol každý spokojný a zároveň každý rok skúšam niečo nové. Veď ten večer to má už v samotnom názve. Niekedy síce na druhý deň nevládzem chodiť, ale veď je to najkrajší večer v roku. Takže vám predstavujem druhú rybku z nášho včerajšieho stola. Mečúňa s citrusovou a mandľovou glazúrou.
Suroviny
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| citrusová glazúra: | |
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL strúhaný čerstvý | 
                                                             | 
                                                    
| mandľová omáčka: | |
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks malá | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL jemne posekaná | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Najprv si urobíme citrusovú glazúru (môže byť urobená aj deň vopred): V malej hlbšej panvičke si zmiešame pomarančovú šťavu, víno, med a zázvor. Pomaly privedieme do varu.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Po zovretí necháme variť na najmenšom stupni, kým sa obsah nezredukuje a nevznikne skoro sirupovitá konzistencia.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Rybu si osolíme a okoreníme. Na panvici na troche oleja opečieme z oboch strán. Najprv potrieme citrusovou glazúrou vrchnú stranu a po otočení potrieme už opečenú stranu.Opečené dáme hneď na servírovací tanier.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Medzitým si opečieme mandľové lupienky.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Prichystáme si cibuľku a pažítku...
                                                     - 
                                                    6
                                                    
...a čerstvý koriander. (keď nemáte, môže byť aj petržlenová vňatka)
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Na panvičke si na troške oleja speníme šalotku, pridáme pažítku, zvyšok citrusovej glazúry a mandle. Nakoniec ešte posekaný koriander. Prehrejeme všetko krátko.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Prelejeme na vrch už opečenej rybky a môžme podávať. Dobrú chuť!!!
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Prijemne prezitie sviatkov.