Losos s teplým cícerovym šalátom

timara - fotkatimara, 26. januára 2015
Losos s teplým cícerovym šalátom
Foto: timara

Kúpila som čerstvého lososa. A potom hľadala recept, aká príloha by sa mi k nemu hodila najviac. A rozhodla som sa pre teplý šalát Zobraziť celý popisKúpila som čerstvého lososa. A potom hľadala recept, aká príloha by sa mi k nemu hodila najviac. A rozhodla som sa pre teplý šalát s cícerom.

2
porcie
15 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks čerstvé filety
 čerstvo mleté
Teplý cícerový šalát:
1 ks konzerva
1 ks mäsitá veľká
200 g čerstvý
2 PL
 čerstvo mleté




Postup

  1. 1

    Papriku "opálime" nad plameňom do čierna. Dáme ju do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme pár minút spariť. Špenát si dobre umyjeme a necháme odkvapkať. Cícer aj s nálevom dáme ohriať do hrnca.

  2. 2

    Pripravíme si dva kúsky lososa, zbavíme ich kože, umyjeme a osušíme. Osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením. Opekáme na olivovom oleji cca 5 minút z každej strany.

  3. 3

    Z 2 lyžíc olivového oleja, soli, korenia a citrónovej šťavy si pripravíme zálievku. Cícer precedíme, papriku ošúpeme (keďže je sparená pod fóliou, pôjde to veľmi ľahko), nakrájame, zmiešame s cícerom a listami špenátu. Pridáme zálievku, premiešame a ak je treba ešte dochutíme soľou alebo korením.

  4. 4

    Na tanier naservírujeme vrstvu šalátu a na vrch položíme rybu. Môžeme ešte pokvapkať citrónovou šťavou.

Diskusia k receptu

momi
pekné, dobré, zdravé! ja som dnes tiež mala lososa, ale s klasikou - varenými zemiačikmi. nabudúce skúsim túto tvoju zdravšiu a pestrejšiu verziu.
rebeka14
páči sa mi to......a tiež mám v chladničke lososa.....aspoň mám inšpiráciu
timara
ďakujem vám všetkým za pozitívne komentáre . . . pekný deň prajem :)
marienka44
@Timara , veľmi pekný recept a zdravý...
Našla som v špajzi pohár steril. cíceru (nemecký), tak som spravila cícerovú ryžu. Len z vlastnej hlavy, žiaden recept ma neinšpiroval. Velmi mi to chutilo. Ani som nevedela, že sa dá ryža takto vylepšiť. :-)
timara
@marienka44 využitie cíceru je veru široké, videla som ho v rôznych kombináciách polievok, nátierok, dokonca omáčku na cestoviny som z neho videla alebo ako prísadu do koláča :) treba skúšať, tak ako aj ty, kde najviac zachutí . . . strukoviny sú zdravé:). Ďakujem tebe aj @ywett , že sa recept páči :)
1x ywett
mardo
poradim Ti. osmahni lososa s kazdej strany, sol cierne korenie, trosku masla, pokvapkaj citronom, a dopec ho v rure 180 cca 5 minut,
inak, skvely recept holka!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia