Foto: timara
Kúpila som čerstvého lososa. A potom hľadala recept, aká príloha by sa mi k nemu hodila najviac. A rozhodla som sa pre teplý šalát Zobraziť celý popisKúpila som čerstvého lososa. A potom hľadala recept, aká príloha by sa mi k nemu hodila najviac. A rozhodla som sa pre teplý šalát s cícerom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks čerstvé filety |
|
|
|
čerstvo mleté |
|
Teplý cícerový šalát: | |
1 ks konzerva |
|
1 ks mäsitá veľká |
|
200 g čerstvý |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
čerstvo mleté |
|
Postup
-
1
Papriku "opálime" nad plameňom do čierna. Dáme ju do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme pár minút spariť. Špenát si dobre umyjeme a necháme odkvapkať. Cícer aj s nálevom dáme ohriať do hrnca.
- 2
Pripravíme si dva kúsky lososa, zbavíme ich kože, umyjeme a osušíme. Osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením. Opekáme na olivovom oleji cca 5 minút z každej strany.
- 3
Z 2 lyžíc olivového oleja, soli, korenia a citrónovej šťavy si pripravíme zálievku. Cícer precedíme, papriku ošúpeme (keďže je sparená pod fóliou, pôjde to veľmi ľahko), nakrájame, zmiešame s cícerom a listami špenátu. Pridáme zálievku, premiešame a ak je treba ešte dochutíme soľou alebo korením.
- 4
Na tanier naservírujeme vrstvu šalátu a na vrch položíme rybu. Môžeme ešte pokvapkať citrónovou šťavou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Našla som v špajzi pohár steril. cíceru (nemecký), tak som spravila cícerovú ryžu. Len z vlastnej hlavy, žiaden recept ma neinšpiroval. Velmi mi to chutilo. Ani som nevedela, že sa dá ryža takto vylepšiť. :-)
inak, skvely recept holka!