Líčka na zelenine so zemiakovo-zelerovým pyré
Teľacie líčka očistíme a sprudka opečieme na oleji, vyberieme a v tom istom oleji opečieme najemno nakrájanú cibuľu a...
Čevabčiči z troch druhov mäsa
Veru som toto jedlo nerobila už veľmi dlho. ale teraz som dostala chuť, lebo mám...
Grilovaný rumpsteak s rozmarínovým rizotom
Na masle a olivovom oleji speníme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme rozmarín, ryžu a restujeme...
Mäsová roláda plnená dubákmi
Mala som mleté mäso, fašírky som nechcela robiť, tak som pripravila roládu z mletého mäsa,...
Paleo chilli con carne
Tento recept je v podstate akoby chilli cone ale bez strukovyn ale zato s paradnym chorizom.
Pašticada s haluškami
Suroviny na špikovanie nakrájame na rezance a rovnomerne napicháme do mäsa.
T–bone steak na liptovský spôsob
Stejky osolíme, okoreníme, potrieme olejom a na panvici alebo grile opečieme z obidvoch strán do...
Pečená hovädzia kotleta s dusenou yukou a fazuľovou ryžou
Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v slovenských...
Marinovaný miš-maš
Včera sme dostali balíčky od holandského šéfstva. Bolo tam x sladkostí a medzi inými aj hovedzia roštenka,...
Čevapčiči
Mäso pomelieme a cesnak prelisujeme. Všetky prísady dáme do veľkej misy a mäso s korením dobre premiešame.
Fašírky trojmäsové – môj univerzál
… fašírky, medajlónky, klopsy a čevabčiči, ale aj bitky, či zrazy, …...
Celkom zaujímavá sviečková - hovädzia
Tento recept je zdĺhavý na prípravu a postupy ale výsledok stojí za to... Odporúčam vyskúšať, ...
Steak z roštenky s omáčkou zo smrčkov a medvedieho cesnaku
Keďže sa mi podarilo nájsť krásne smrčky a kvantum medvedieho cesnaku a ešte ostala aj flákota roštenky...
Tekvicová omáčka z figolistej tekvice
Moja svokra pestovala na záhrade túto tekvicu. Tekvicu ľudia väčšinou pečú, no svokra ju vždy...
Čontoška, polievka z kostí spod šibenice
Pani Mgr. Lenka Fedorová z redakcie www. košice24. sk ma, ako Košičana pamätníka, poprosila...
Hovädzí burger s modrým syrom a whisky karamelizovanými cibuľkami
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a...
Biftek pavilón ČSSR
Tento recept bol populárny po r. 1958, kedy bol úspešne podávaný v Bruseli na EXPO 58...
Hovädzí perkelt z lapsaru
Na kocky nakrájanú cibuľu popražíme dozlatista. Dáme dole z ohňa a pridáme červenú papriku, rýchlo...
Burger s cibuľovou marmeládou
Domáci burger to je celkom iná vec ako ten, ktorý poznáte z bežného fastfoodu....
Hovädzie rebrá v pomalom hrnci
Kúpil som pekné hovädzie rebrá. Na polievku ich bola škoda, tak som ich urobil v...
Nasi Goreng en Bram Indonezia
V nasej holandskej kuchyni sa vari: indonezke a slovenske jedla. Manzelov otec ( cize moj...
Pekáčik s kyslou kapustou a tutti frutti
Kyslu kapustu mame velmi radi. Da sa pripravovat na rozne sposoby. Tu je zvykom robit...
Hovädzie na pive
... so zeleninkou, zemiakmi ... a z jedneho hrnca :-). Vyborne papkanie, ked...
Masové koule a pyré z kari fazolí
Vše spojíme, dobře promícháme a utvoříme koule, které upečeme v troubě.
Hovädzie zadné na suchohríbe smrekovom a domácej údenej slaninke
Milujeme hovädzie mäso na šťave, dnes som ho skombinovala so suchohríbom smrekovým a domácou údenou slaninkou...
Hovädzie s fazuľou a krúpami - eintopf
Ďalšie hrejivé, bohaté zimné jedlo z jedného hrnca...
Stejk pod bylinkovou krustou
Pripravíme si bylinkovo–horčičnú krustu. Do mixéra rozdrobíme biely hriankový chlieb a bylinky s horčicou a syrom,...
Španielský vtáčik á la Oldshatterhand
maso umyjeme a vyklepeme na vacsie platky, sol, piper z obidvoch stran, z jednej...