Koláč z mletého mäsa

jarbra - bez fotkyjarbra, 13. augusta 2012
Koláč z mletého mäsa
Foto: jarbra

Recept zo Źivota je upravený.

Suroviny

400 g
250 g
2 ks
4 PL studená
1 ĆL
PLNKA:
500 g
2 PL
1 ks
1-2 ks strúčiky
3 ks stredne veľké
podľa vlastného vyberu:
 (olivy,papriky rôzne farby )

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    K múke pridáme maslo, vajcia ktore sme rozmiešali v studenej vode a osolíme.Vypracujeme hladké cesto.

  2. 2

    Cesto zabalíme do alobalu.Dáme na 20 minút do chladničky.

    Koláč z mletého mäsa - obrázok 2
  3. 3

    Na oleji opražíme cibuľku do sklovita ,pridáme pomleté mäso a spolu ešte chviľu dusíme.Nepodlievame ! Pridáme roztlačený cesnak,korenie ( podľa chuti ) a soľ.Zmes dáme vychladnnúť.

    Koláč z mletého mäsa - obrázok 3
  4. 4

    Paradajky sparíme,ošúpeme a pokrájame na kolieska.( Môžme si ľubovoľne poukládat rôznu zeleninku podľa chuti). Ukladáme na vychladnútu zmes.

    Koláč z mletého mäsa - obrázok 4
  5. 5

    Cesto rozdelíme,tretinu cesta rozvaľkáme a pokrájame na 1 cm pásiky.Do vymastenej formy ( ja dávam do tortovej ),dáme zvyšné rozvaľkané cesto, na to plnku z mletého mäsa a paradajky (alebo rôznu zeleninu ).Ochutime rôzním korením.

  6. 6

    Na vrch dáme pásiky a urobíme mriežku.Potrieme žltkom a upečiem.

    Koláč z mletého mäsa - obrázok 6
  7. 7

    Vrch môžme ľubovoľne ozdobiť.

    Koláč z mletého mäsa - obrázok 7

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: