Foto: jarbra
Recept zo Źivota je upravený.
Suroviny
400 g |
|
250 g |
|
2 ks |
|
4 PL studená |
|
1 ĆL |
|
PLNKA: | |
500 g |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1-2 ks strúčiky |
|
3 ks stredne veľké |
|
podľa vlastného vyberu: | |
(olivy,papriky rôzne farby ) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
K múke pridáme maslo, vajcia ktore sme rozmiešali v studenej vode a osolíme.Vypracujeme hladké cesto.
- 2
Cesto zabalíme do alobalu.Dáme na 20 minút do chladničky.
- 3
Na oleji opražíme cibuľku do sklovita ,pridáme pomleté mäso a spolu ešte chviľu dusíme.Nepodlievame ! Pridáme roztlačený cesnak,korenie ( podľa chuti ) a soľ.Zmes dáme vychladnnúť.
- 4
Paradajky sparíme,ošúpeme a pokrájame na kolieska.( Môžme si ľubovoľne poukládat rôznu zeleninku podľa chuti). Ukladáme na vychladnútu zmes.
- 5
Cesto rozdelíme,tretinu cesta rozvaľkáme a pokrájame na 1 cm pásiky.Do vymastenej formy ( ja dávam do tortovej ),dáme zvyšné rozvaľkané cesto, na to plnku z mletého mäsa a paradajky (alebo rôznu zeleninu ).Ochutime rôzním korením.
- 6
Na vrch dáme pásiky a urobíme mriežku.Potrieme žltkom a upečiem.
- 7
Vrch môžme ľubovoľne ozdobiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu