Hovädzie na koriandri fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 16. apríla 2016

Tento recept je z kategórie pomaly dusených. K mäsu som upiekla zemiakové pampúšiky a prichystala rýchly čerstvý šalát.

3 - 4
porcie
40 minút
príprava
175 minút
na 200 - 140 °C

Suroviny

700 g
2 ks
3 strúčiky
3 PL
2 ČL
5 ks
2 ks
3 ks
1 ČL
0,5 ČL
1,5 dcl
1 hrsť čerstvá (alebo petržlenová)
Pampúchy:
5 ks
1 ks
1 ks
2 PL hustá
cca 5 PL
1 dcl na opekanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Podarilo sa mi kúpiť pekný kus hovädzej hrude bez kosti, stál 4,40 eur. Z chladničky som ho vybrala v predstihu, aby sa aklimatizoval k izbovej teplote. Pokrájala som ho na väčšie kocky.

    Hovädzie na koriandri (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Koreniny som najprv krátko opiekla na suchej panvici,

    Hovädzie na koriandri (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom podrvila v mažiari.

    Hovädzie na koriandri (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V jenskej mise som opražila na oleji nadrobno pokrájanú cibuľu, neskôr som pridala popučený a posekaný cesnak.

    Hovädzie na koriandri (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nasledovalo mäso - opiekla som ho v tomto základe pri vyššej teplote. Prisypala som soľ, mletý zázvor a papriku, ak chcete viac pálivé, dajte viac.

    Hovädzie na koriandri (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Premiešané som zaliala horúcim vývarom, pridala podrvené koreniny, znovu premiešala a zakrytú misu vložila do rúry predhriatej na 200°C.

    Hovädzie na koriandri (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakúkala som cez okienko a keď tekutina začala znovu vrieť, teplotu som znížila na 140°C. Jedlo si tam takto pobublávalo 2 aj trištvrte hodiny. V polčase som ho ochutnala, s konečným výsledkom sa nedalo ani porovnať. Za ten dlhý čas sa chute perfektne prepojili a každá surovina odovzdala to najlepšie zo seba, mäso bolo mäkkučké, šťava trošku zhustla, ale aj tak jej ostalo dostatok.

    Hovädzie na koriandri (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Posledný krok bolo nasekať petržlenovú vňať a posypať hotovú hovädzinu. Kto má rád koriandrovú vňať, použije tú.

    Hovädzie na koriandri (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Kým sa mäso dusilo v rúre, mala som dosť času pripraviť prílohu: pampúchy a šalát. Očistené zemiaky som uvarila v osolenej vode, potom scedila, popučila a nechala vychladnúť. Na zjemnenie chuti som pridala jedno očistené a najemno postrúhané jablko a dve lyžice hustej smotany. Múka je tu potrebná, aby naviazala na seba prebytočnú vlhkosť a vajce, aby pampúšiky držali pokope. V panvici som rozhorúčila olej a mokrými dlaňami som zo zemiakovej hmoty formovala placky. Opekala som ich z každej strany do červena.

    Hovädzie na koriandri (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nie príliš rýchlo, aby neostali vo vnútri surové.

    Hovädzie na koriandri (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Čas si môže každý vyrátať približne tak, aby boli jednotlivé jedlá hotové naraz. Tiež som pokrájala na rezance ľadový šalát a kúsok červenej mäsitej papriky, v mise osolila, pokvapkala javorovým sirupom a citrónovou šťavou, dôkladne premiešala a obed sa mohol podávať.

    Hovädzie na koriandri (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

46 komentárov k receptu
@kuku pri tvojich receptoch sa vždy vytešujem , máš to perfektne nielen popísané, ale aj pofotené, pomaly si rolujem a vytešujem sa pri každom bode, a tie krásne zábery ! priam sa slinky zbiehajú :-) *****
Aj ja sa stotožňujem s Jericou.
Veľmi pekné fotografie, už pri nich sa zbiehajú slinky v ústach. Aj gramatika v texte je v poriadku, dokonca sú aj slová od čiarky vo vete oddelené. Tak, ako má byť. Nádherné!!♥ Keby si tak aj ďalší dali záležať na úprave textu.
tvoj receptík som si podrobne prečítala, krásny kus hrude, perfektné korenenie, vyhrala si sa aj s korením, super príprava, verím, že úžasná chuť, viem si ju živo predstaviť.
výborne zvolená príloha, spolu nádherný recept :-)
niet čo dodať, len že si zaslúžiš viac ako 5*, kiež by sa dalo:-)
p.s. chcem sa spýtať, zvykneš robievať aj plnenú hovädziu hrud? ak áno, tak ako plníš? vopred dakujem za odpoved.
akonáhle uvidím peknú hovedziu hruď a zoženiem koriandrové semienka už aj urobím.ešte som sa nestretol v obchode s koriand. semienkami kde sa dajú kúpiť?
Krásny a iste chutný recept,to mäsko muselo byť úžasné a tie pampúchy, no to je dobrý nápad. Ja koriander mám, len zohnať peknú hovädzinku a môžem robiť. Fotopostup perfektný. Ukladám :-)
Hovädzia hruď je veľmi chutné mäso.Dávnejšie som ju robieval ako varenú s paradajkovou omáčkou a hnedľou.Gratulujem k tvojmu prvotriedne a chutne pripravenému jedlu.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Všetky vaše komentáre sú pekné a ja vám veľmi ďakujem:-)
Čo sa týka mäsa, nemusí to byť práve hruď, môže byť aj iný kus menej hodnotného hovädzieho vhodného k vareniu či duseniu, takáto úprava z neho vydoluje to najsamlepšie;-)
Krásny kus mäsa! A aj jedlo muselo byť krásne chutné. Viem si predstaviť. Zemiakové pampúchy už nie, tie som nikdy nejedla. Ale hádam to zmením;-) .
Pre @Bembo- koriander majú bežné v potravinách- mletý aj celý. Celý- to sú vlastne semienka
chutné mäsko, fotky na ponúknutie sa, semienka koriandrové mám, tie môžem a sem tam aj používam, ale vňať nie, ta mi vadí, tie pampuchy takto k mäsu som tu už postrehla, aj som si povedala urobím ich, no len ked skleroza moja zabudla na ne
Chuťovka určitě. Použiji jako recept na maso do pomalého hrnce. Koriandr používám i ve směsi pepřů - černý, bílý, zelený, koriandr a červený pepř - on to vlastně není pepř, ale chuť je nasládlá, jemně pikantní a aromatická, je to z brazilského pepřovníku. A koriandr používám i ve směsi s kmínem - naučila mne kamarádka. Ještě jednou děkuji za pěkný recept.
@Bembo (17.4.2016 09:16)

Ako som už písala, ak nezoženieš hruď, kľudne použi nožinu povedzme. Koriandrové semienka vídam v obchodoch, používam ich rada. Skús a napíš potom:-)Pekný deň ti želám
Toto iste spravím - vďaka. Koriander mám veľmi rada aj ako korenie, aj vňať. Je to otázka zvyku - kedysi mi bola tiež skôr nepríjemná, ale potom sa to zrazu akosi zvrtlo. Páčia sa mi všetky tvoje recepty - tešia ma nielen chutné jedlá, ale aj krásne fotografie, pekná úprava a v neposlednom rade aj kultivovaná slovenčina.
Vyskúšal som, ukladám do KK. Vynikajúce!
V polovici dusenia som ochutnal a povedal som si, že kto mi to doma bude jesť, také výrazné, "čudné" chute. Ale konečný výsledok bol perfektný :-)
Hovädzie mäso už nebudem robiť v tlakáči, ale takto, pomalým dusením.
@Macola (23.4.2016 17:18)

:-)), vďaka za úprimnú a radostnú odozvu. Presne takto som sa aj ja pred časom nadchla pre pomalé dusenie. A tiež presne tak som cítila rozdiel chutí v polčase prípravy:-)
Som rada, že práve môj recept ťa presvedčil. Pekný deň želám.
Ďakujem veľmi pekne za tip s koriandrom /myslím korenie, vňať aj ja n e z n á š a m/. Pomaly dusené hovädzie je stálica našej kuchyne, ale tento recept mal mimoriadny úspech.Podávala som k nemu gnocchi s medvedím cesnakom. Jedna báseň.
Mne sa tvjoj recept paci lebo pouzivas super kombinaciu korenin potom to je zaujimave nie tak nudne ked niekto pozna iba cierne korenie a cervenu papriku❤️

Pridaj komentár k receptu: