
Americké cookies s kúskami čokolády
Predhrejte rúru na 180 °C (horný/dolný ohrev) a pripravte plech vyložený papierom na pečenie.

Omáčka mojo rocho (červená omáčka)
Studená omáčka mojo rocho sa podáva na španielskom ostrove Tenerife k zemiakom papas arrugadas.

Čerstvý jablkovo-zeleninový šalát
Všetko dávam do jednej misky. Jablká so šupkou alebo bez šupky nastrúham nahrubo. Očistenú mrkvu...

Pšenový šalát s portulákom zimným
Portulák zimný je u nás skoro neznáma listová zelenina, ktorá má veľkú výhodu v tom, že jej listy rastú v zime a skoro na jar, kedy nie je dostatok čerstvej zeleniny....

Raňajková ovsená kaša moderátorky Lucie Hlaváčkovej
Obľúbená moderátorka má rada zdravé raňajky....

Krémový cícer s ryžou a guľôčkami z tresky
Cícer s ryžou je klasickou kombináciou španielskej kuchyne, ktorá spája to najlepšie zo strukovín a obilnín do chutného a výživného jedla....

Avokádové krekry
Pridajte do cesta na slané pečivo aj avokádo a upečte si tieto originálne krekry.

Šalát s čiernou quinoou
Quinou premyjeme a uvaríme v horúcej vode, scedíme a necháme vychladnúť.

Šťavnaté fašírky s hubami
Šampiňóny nasekáme nadrobno, rovnako ako aj petržlenovú vňať. Do misky dáme mleté mäso, pridáme...

Raňajková mexická tortila
Kuracie prsia narežeme na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme karí korenie a orestujeme na troche...

Demikát
Pri prechádzaní receptov zo starých kalendárov som natrafila aj na tento tradičný recept.

Žemľová knedľa bez prášku do pečiva
Žemle pokrájame na kocky a vložíme do väčšej misy. V druhej nádobe rozšľaháme mlieko, olej,...

Paella s artičokami
Artičoka je bohatá na vlákninu, antioxidanty a bioaktívne zlúčeniny...

Arašidové cake pops
Zmäknuté maslo najprv vymiešame s práškovým cukrom a arašidovým maslom. Vsypeme zomleté maslové sušienky a mleté...

Omáčka mojo verde (zelená omáčka)
Omáčka mojo verde sa na ostrove večnej jari - Tenerife, servíruje k zemiakom vareným v šupke...

Fondantové salónky
Včera jedna z varecháčok spomenula fondantové salónky, ktoré sme kedysi v strieborno-bielych alebo zlato-bielych (občas dokonca aj v iných farbách) zvykli vešať na stromček....

Morčacie soté s lečom a zemiakovými plackami
Morčacie soté s lečom a zemiakovými plackami.

Cviklové rizoto s parmezánovou krustou
Rizoto z červenej repy je dokonalou kombináciou chuti, štruktúry a výživových hodnôt....

Domáca medová granola
Ovsené vločky dáme do sekáčika a trochu rozmixujeme. Vsypeme do misky, pridáme oriešky a mleté...

Svieži ryžový šalát s krevetami
Dnes sa ponoríme do jedného z najosviežujúcejších a najchutnejších kulinárskych pôžitkov, ktoré ponúka stredomorská kuchyňa: ryžový šalát s krevetami....

Jarné rizoto s hráškom a bylinkovým olejom
Toto rizoto je skvelým spojením chutí aj štruktúr.

Základný recept na krehké cesto
Príprava krehkého cesta je veľmi jednoduchá, ale musíte dodržať pár pravidiel, aby bolo skutočne krehké...