Kapustné listy s orechovou plnkou
			   Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 24. novembra 2013
		   
		   šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 24. novembra 2013

Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 1 ks malá | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Plnka: | |
| 350 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| z 1/2 ks citróna | 
                                                             | 
                                                    
| 20 g | 
                                                             | 
                                                    
| 40 ml | 
                                                             | 
                                                    
| na vytretie | 
                                                             | 
                                                    
| 250 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Hrozienka namočíme do rumu. Vo vriacej, mierne osolenej vode povaríme kapustné listy. Po zmäknutí ich vyberieme a necháme odkvapkať. Do tej istej vody vsypeme cukor, pridáme pomleté orechy, premiešame a mierne povaríme. Pridáme perníkové korenie, macerované hrozienka, šťavu z polovice citróna a premiešame.
- 2
 Takto pripravenou orechovou plnkou naplníme vychladnuté kapustové listy. Zabalíme do batôžka, vložíme do maslom vytretej zapekacej misky a zapekáme pri 180 °C približne 10 minút, aby batôžtek chytil hnedú farbu.
- 3
 Medzičasom vyšľaháme smotanu, do ktorej pridáme mletú škoricu a jemne premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu