Kapustné listy s orechovou plnkou
Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 24. novembra 2013
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 24. novembra 2013
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1 ks malá |
|
|
|
|
|
Plnka: | |
350 ml |
|
200 g |
|
400 g |
|
1 ČL |
|
z 1/2 ks citróna |
|
20 g |
|
40 ml |
|
na vytretie |
|
250 ml |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Hrozienka namočíme do rumu. Vo vriacej, mierne osolenej vode povaríme kapustné listy. Po zmäknutí ich vyberieme a necháme odkvapkať. Do tej istej vody vsypeme cukor, pridáme pomleté orechy, premiešame a mierne povaríme. Pridáme perníkové korenie, macerované hrozienka, šťavu z polovice citróna a premiešame.
- 2
Takto pripravenou orechovou plnkou naplníme vychladnuté kapustové listy. Zabalíme do batôžka, vložíme do maslom vytretej zapekacej misky a zapekáme pri 180 °C približne 10 minút, aby batôžtek chytil hnedú farbu.
- 3
Medzičasom vyšľaháme smotanu, do ktorej pridáme mletú škoricu a jemne premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu