Kapustné listy s orechovou plnkou

Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 24. novembra 2013
Kapustné listy s orechovou plnkou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks malá
Plnka:
350 ml
200 g
400 g
1 ČL
z 1/2 ks citróna
20 g
40 ml
 na vytretie
250 ml
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Hrozienka namočíme do rumu. Vo vriacej, mierne osolenej vode povaríme kapustné listy. Po zmäknutí ich vyberieme a necháme odkvapkať. Do tej istej vody vsypeme cukor, pridáme pomleté orechy, premiešame a mierne povaríme. Pridáme perníkové korenie, macerované hrozienka, šťavu z polovice citróna a premiešame.

  2. 2

    Takto pripravenou orechovou plnkou naplníme vychladnuté kapustové listy. Zabalíme do batôžka, vložíme do maslom vytretej zapekacej misky a zapekáme pri 180 °C približne 10 minút, aby batôžtek chytil hnedú farbu.

  3. 3

    Medzičasom vyšľaháme smotanu, do ktorej pridáme mletú škoricu a jemne premiešame.

Diskusia k receptu

bozulka
O niečom takom som ani nepočula,ale prečo nie,určite by som ochutnala aspoň zo zvedavosti...
evanaaa
Aj ja som na rozpakoch, kde tento recept zaradiť? Ochutnať ano, ale asi by som to nerobila. A keď, tak by som nahradila kapustné listy palacinkami, aj keď už by to bolo niečo iné.
elixir
Moze to byt chutne, kapustu na sladko poznam... dala by som si veru, len bez slahacky a pecene na vlasskom oleji
vcelka
Veď aj kapustné fliačky na sladko a posypané orechami sú božské, tak prečo nie takáto varianta... tlieskam, konečne niečo iné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia