Čokoládový nákyp

redakcia - fotkaredakcia, 20. januára 2010
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

70 g
70 g
70 g
70 g
250 ml
3 ks




Postup

  1. 1

    V kastróliku na miernom ohni rozohrejeme maslo a čokoládu. Potom pridáme polohrubú múku, zalejeme mliekom a miešame na hladké cesto. Hmotu miešame na ohni tak dlho, až kým sa lyžička od nej oddelí. K vychladnutému cestu primiešame žĺtky, cukor a tuhý sneh z 3 bielkov.

  2. 2

    Nákyp pečieme v tukom vymastenej a jemnou strúhankou vysypanej forme asi 30 minút.

  3. 3

    Po miernom vychladnutí nakrájame na štvorce a podávame na tanieri zdobené šľahačkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia