prazdny

Nescafé rezy s tvarohom a jahodami

Koláče

Vynikajúce, vláčne, s jemnou príchuťou kávy. Oplatí sa upiecť....

prazdny

Kuracie prsia na rasci

Kuracie mäso

Jednoduchý chutný obed.

prazdny

K.O štrúdľa

Koláče

Zmiesame si suroviny miesime pomerne dost dlho ak sa nam zda ze staci tak este aspon 5...

prazdny

Topinaburový krém

Bezmäsité jedlá

Topinambury patria u nás medzi menej používané druhy zeleniny, aj keď občas ich v obchodoch dostať. Topinambur je chuťovo niečo medzi sladkým zemiakom a gaštanmi....

prazdny

Cukrované placky

Koláče

Vajcia rozšľaháme so soľou, cukrom, maslom alebo rastlinným tukom. Pridáme preosiatu múku a vypracujeme tuhšie...

prazdny

Kheer brûlée

Dezerty

Kheer brûlée je lahodný ryžový nákyp s príchuťou kardamónu a škorice pochádzajúci z južnej Indie....

prazdny

Encián v lístkovom ceste ako tekvička

Bezmäsité jedlá

Tak takto vyzeral náš dnešný obed. Encián v lístkovom ceste a hranolky.

prazdny

Ryžový šalát s harissa cuketou

Bezmäsité jedlá

Dva typy ryže uvarte podľa návodu na obale.

prazdny

Rýchly ovsený koláčik

Koláče

Rýchly koláčik na poobedie alebo raňajky.

prazdny

Smotanové tortičky s údeným pstruhom

Slané chuťovky

Smotanu zohrejeme na 60 °C, pridáme soľ, korenie a želatínu. Do formičiek vložíme kúsky údeného pstruha...

prazdny

Kuracie mäso v mandľovej košieľke

Kuracie mäso

tento mán od mojej tety a krstnej.

prazdny

Cukety plnené dubáčikmi

Bezmäsité jedlá

Dubáky sú veľmi vďačné huby. Nemusia sa len sušiť alebo dávať do kapustnice, ich použitie...

prazdny

Malinový koktail so šumovým vínom

Nápoje

Novoročný prípitok si zaslúži niečo extra. Vyskúšajte tento malinový koktail na báze sektu.

prazdny

Špagetová tekvica zapekaná s párkami

Hlavné jedlá

Toto je jeden z ďalších spôsobov ako pripraviť špagetovú tekvicu. Tentokrát zapekanú....

prazdny

Rybacie filé na zemiakoch

Hlavné jedlá

Všetko, čo je pripravované v jednom hrnci alebo pekáči, je obľúbené. Nie je s...

prazdny

Cuketové muffiny s kukuričnou múkou

Bezmäsité jedlá

Cuketu nastrúhame najemno, osolíme a necháme odstáť 10 minút, aby pustila vodu.

prazdny

Rump steak ako ho mám rád ja

Hovädzie mäso

Rump steak si necháme zohriať na izbovú teplotu. Okorením ho a polejem troškou oleja. Necháme...

prazdny

Kofty z teľacieho mäsa

Hlavné jedlá

K mletému mäsu pridáme soľ, čierne korenie, sladkú mletú papriku, kremžskú horčicu a nasekanú...

prazdny

Karfiol s tebi knedličkami

Bezmäsité jedlá

Vařený květák s tebi knedlíčkama.

prazdny

Bublanina od Katie zo špaldovej múky - zmenená pre HIT

Koláče

Prepeličie vajíčka, vanilkový cukor a trstinový cukor vymiešame do penista. Postupne primiešame olej, mlieko...

prazdny

Grilované sardinky z Madeiry

Hlavné jedlá

Sardinky sú národnou rybou Madeiry a najčastejšie sa tam podávajú grilované. Keďže ich dostať aj u...

prazdny

Bezlepkové plnené listy

Slané chuťovky

Pripravíme kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia, ktorý necháme 10 minút vzísť.

prazdny

Čokoládové košíčky s višňami

Dezerty

Rýchly dezert len z troch surovín. Do hrnca dáme čokoládu a maslo a necháme roztopiť na...

prazdny

Jelenčeky s arašidovým maslom

Dezerty

Cookies sú najlepšie čerstvé, nie je to typ vianočného pečiva, ktoré vydrží niekoľko týždňov.

prazdny

Zeleninový šalát s rybičkami

Večera

Šaláty sa jedia často, rybičky v konzerve takisto. A čo tak spojiť obe dohromady?

prazdny

Bôbová polievka so špekáčikmi

Večera

Prvýkrát som kúpila bôb pred rokmi od súkromného pestovateľa na trhoch. Nechala som sa od neho poučiť, ako ho variť a čo s ním....

prazdny

Bezlepkové obložené chlebíčky trochu inak

Slané chuťovky

Obložené chlebíčky sú retro pochúťkou, ktorú si mnohí doprajeme nielen na Silvestra....

prazdny

Pikantné tekvicové jadierka

Slané chuťovky

Delikátne pečené tekvicové semienka, ktoré nebudete vedieť prestať chrumkať.

prazdny

Bravčová panenka s mrkvou a šampiňónmi

Bravčové mäso

Bravčovú panenku umyjeme, prípadne orežeme nejaké časti. Panenku osolíme a obalíme v bylinkovom korení (ja...

prazdny

Raňajkové reďkovky s údenou parenicou

Raňajky

Variant prípravy našej obľúbenej červenej redkvičky, ktorú som zrealizoval a ochutnal. Napodiv boli sme...