Hrnčekový jablkový koláč
Rýchly koláč do okrúhlej formy, ktorý vznikol omylom mojou sklerózou a roztržitosťou. Omyl si získal veľké nadšenie, tak to vidím na rodinný recept :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 PL |
|
1/2 téglika |
|
1 hrnček |
|
1/2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
Jablková plnka: | |
4-5 ks (ideálne padavky) |
|
1 hrsť |
|
1 ČL |
|
1 hrsť |
|
1 PL |
|
1,5 ČL (Solamyl) |
|
Posýpka bez múky: | |
1/3 ks |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Rúru dám vyhriať na 180 °C. Okrúhlu formu vysteliem papierom na pečenie. Jablká umyjem, rozštvrtím, vykrojím stred a poškodené časti. Nastrúham na hrubom strúhadle. Pridám slnečnicové semiačka, škoricu, hrozienka, podľa chuti cukor (nie veľa), škrob. Premiešam. Odložím nabok.
- 2
Bielky vyšľahám so soľou dotuha. Žĺtky s cukrom do svetlej peny, pridám olej, kyslú smotanu - dobre rozmiešam. Pridám múku s práškom do pečiva - rozmiešam. K cestu vyklopím sneh z bielkov a metličkami odspodu vmiešam do cesta. Cesto vylejem do formy a zarovnám. Na cesto navrstvím jablkovú plnku.
- 3
Maslo, cukor a škoricu rozmiešam a zmesou posypem jablká. Vložím do rúry na 45 minút.
- 4
Koláč nakrájam vychladený. Pekne drží tvar, krásne vonia, je šťavnatý.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu