
Cuketový krém s lieskovcami a kakaovou omáčkou
Cuketu umyjeme, podstránime jadierka, pokrájame a dužinu povaríme desať minút v kokosovom mlieku.

Krídelká v paprike a paradajkách
Paradajky narežeme na hrubšie kolieska posolíme a okoreníme. Farebné papriky prerežeme na štvrtky, dáme do nádoby...

Morčacie prsia plnené čučuriedkami
Potrebujeme: morčacie alebo kuracie prsia, čučoriedky zavárané, čučoriedkový džem, soľ, korenie, 1 KL...

Strapačky z Markušovců
Takto vařil můj tchán ke spokojenosti celé rodiny, včetně tchýně, který se r. 1912...

Šampiňóny v bielom
Na panvici rozohrejeme 3 PL oleja. Pridáme očistené šampiňóny a na silnom plameni zprudka orestujeme.

Omeleta s ružičkovým kelom
Vajcia, smotanu, soľ a posekanú pažítku dobre vyšľaháme, na horúcom oleji upečieme 4 omelety,...

Stir-fry zelenina v mandľovej omáčke s ryžou
Vo wok panvici si zohrejeme olej. Nakrájanú cibuľku a papriku orestujeme a zároveň pridáme zvyšnú stir-fry zeleninu...

Gaštanový koláč Mont Blanc bez lepku
Na slávnostný vianočný stôl patrí aj slávnostný dezert. A taký je aj náš dnešný recept na gaštanový koláč Mont Blanc bez lepku...

Bylinkovo–zemiaková nátierka
Rúru predhrejeme na 180 °C. Celé strúčiky cesnaku vložíme do alobalu, pokvapkáme ich olivovým olejom,...

Mrazené jogurtové kolieska s ovocím
Ľahké sladké osvieženie je počas leta vítané aj každý deň. Mrazené jogurtové kolieska s banánom, ...

Sečka 7 (musli)
Možno si niekto z pamätníkov spomenie na produkt "granola" z dôb neskorých rokov osemdesiatych. Dnes ho...

Zaúdený pstruh s hráškovým pyré
Filety pstruha očistíme, umyjeme a osolíme. Očistené filety zrolujeme a uložíme na sito pre lepšie údenie...

Hovädzia špička s hladkolistým kelom
Niečo pre chalupárov, alebo aj fanúšikov grilovania. Rýchlovka, ktorá sa oplatí...

Mäsové knedličky v omáčke
aj na tento recept sa matne pamätám že ho nám robievala naša neb. mamka ale bolo to...

Zdravé guľky z jačmenných krúp
Jačmenné krúpy uvaríme vo vode, scedíme a necháme vychladnúť. V sekáčiku krúpy zomelieme. Nie...

Kapor na sardelách so šampiňónmi
Umyté a očisteného kapra rozporciujeme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime múkou...

Bažantie prsičká s marhuľovou plnkou
Bažantie prsia očistíme, osušíme a urobíme dovnútra kapsu, ktorú naplníme marhuľovou plnkou. Plnku spravíme tak, ...

Pečené kura so špenátovou plnkou
Pečené kura, to je klasika. Vyskúšajte ho pre zmenu spestriť špenátovou plnkou a užívajte si...

Zapečené pšeno s jablkami
Pšeno je jedna z mojich veľmi obľúbených surovín. Dá sa pripravovať naslano, ale aj nasladko. Keďže je to bezlepková obilnina, hodí sa aj pre tých, ktorí lepok nemôžu....

Šošovicová panvička s kuskusom
Rýchle a výživné jedlo. Pripravené naozaj veľmi rýchlo, ak nemáte čas variť a treba zasýtiť...

Jahňací chrbát s avokádovou zmesou
Slovensko je v zime i v lete mäsomilnou krajinou. Horúce prázdninové obdobie však volá nielen po...

Ajo blanco s mandľami a hroznom
Toastový chlieb namočíme do vody zmiešanej s čerešňovým octom. Kým sa chlieb dobre nasaje, do...