Bylinkovo–zemiaková nátierka

redakcia - fotkaredakcia, 14. septembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

670 g
15 strúčikov
1 PL
3 PL
1/4 hrnčeka
1 ks
1 strúčik
100 g




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Celé strúčiky cesnaku vložíme do alobalu, pokvapkáme ich olivovým olejom, osolíme a okoreníme a potom alobal uzatvoríme. Pečieme na plechu v rúre asi 30 minút. Vychladnuté strúčiky cesnaku rozmliaždime a vyberieme z nich mäkký vnútrajšok.

  2. 2

    Uvarené zemiaky v šupke nakrájame na kocky a pridáme k nim upečený cesnak, krémový rastlinný tuk, zelenú šalotku, petržlen, bazalku, rozmarín a rozotrený strúčik cesnaku.

  3. 3

    Všetko rozmixujeme na hladkú nátierku, ktorú dochutíme soľou a čiernym korením. Podávame na celozrnnom pečive ozdobenom rezančekmi postrúhanej mrkvy.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia