4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 °C. Celé strúčiky cesnaku vložíme do alobalu, pokvapkáme ich olivovým olejom, osolíme a okoreníme a potom alobal uzatvoríme. Pečieme na plechu v rúre asi 30 minút. Vychladnuté strúčiky cesnaku rozmliaždime a vyberieme z nich mäkký vnútrajšok.
- 2
Uvarené zemiaky v šupke nakrájame na kocky a pridáme k nim upečený cesnak, krémový rastlinný tuk, zelenú šalotku, petržlen, bazalku, rozmarín a rozotrený strúčik cesnaku.
- 3
Všetko rozmixujeme na hladkú nátierku, ktorú dochutíme soľou a čiernym korením. Podávame na celozrnnom pečive ozdobenom rezančekmi postrúhanej mrkvy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu