Stir-fry zelenina v mandľovej omáčke s ryžou
Foto: blissofplants
Suroviny
(podľa vlastného výberu) |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
4 ks veľké |
|
1 bal. (220 g) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mandľová omáčka: | |
1-2 PL |
|
1-2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
5 PL |
|
Príloha: | |
|
Postup
-
1
Vo wok panvici si zohrejeme olej. Nakrájanú cibuľku a papriku orestujeme a zároveň pridáme zvyšnú stir-fry zeleninu (ak balenie obsahuje pak choi, ten pridáme ako posledný).
- 2
Zmiešame si ingrediencie na mandľovú omáčku a pridáme ju k zelenine. Dochutíme.
- 3
Dávame pozor, aby sa zelenina neprevarila, chceme dosiahnuť chrumkavú konzistenciu.
- 4
Na záver, asi 2-3 minútky pred dovarením, pridáme pak choi. Všetko spolu dobre premiešame a podávame s uvarenou ryžou.
- 5
Môžeme posypať chilli papričkami, sezamovými semiačkami a jarnou cibuľkou.
Tiež zelenina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem velmi pekne!🤗
Mandlové maslo je kúpené, je o niečo drahšie ako arašidové..
Kupujem ho fakt výnimočne.☺️
Chuťovo sa asi najviac podobá tomu arašidovému k takému druhu jedla😉
Vďaka za info. :)
Presne, robim to z arasidoveho masla, s mandlovym som sa nestretla. Dam avizo v predajni, kde nakupujem. Vdaka.