Šľahačková bábovka s mandľami

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 31. mája 2025
Šľahačková bábovka s mandľami
Foto: Kulinární studio MAFRA

Bábovka ako stvorená na víkendové popoludnie.

16 ks
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
200 g
1 bal.
250 ml (33 %)
300 g
1/2 bal.
150 g
100 g mleté
 štipka
Na vymastenie a vysypanie formy:




Postup

  1. 1

    Vajcia rozklepneme do misy. Pridáme práškový cukor a vanilkový cukor a šľaháme do hustej peny. Prilejeme smotanu a premiešame. Potom do zmesi preosejeme múku s kypriacim práškom a so štipkou soli a opatrne zapracujeme.

  2. 2

    Maslo dáme rozpustiť. Potom ho opatrne vlejeme do cesta a zapracujeme. Nakoniec primiešame mleté mandle. Cesto nalejeme do bábovkovej formy vymastenej tukom a vysypanej hrubou múkou.

  3. 3

    Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 45 minút. Po upečení necháme bábovku asi 10 minút odpočívať vo forme, potom ju vyklopíme na mriežku. Po vychladnutí ju posypeme práškovým cukrom a nakrájame na kúsky.

Diskusia k receptu