Šľahačková bábovka s mandľami
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 31. mája 2025
mesačník Varecha, 31. mája 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
Bábovka ako stvorená na víkendové popoludnie.
16 ks
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
250 ml (33 %) |
|
300 g |
|
1/2 bal. |
|
150 g |
|
100 g mleté |
|
štipka |
|
Na vymastenie a vysypanie formy: | |
|
|
|
Postup
-
1
Vajcia rozklepneme do misy. Pridáme práškový cukor a vanilkový cukor a šľaháme do hustej peny. Prilejeme smotanu a premiešame. Potom do zmesi preosejeme múku s kypriacim práškom a so štipkou soli a opatrne zapracujeme.
- 2
Maslo dáme rozpustiť. Potom ho opatrne vlejeme do cesta a zapracujeme. Nakoniec primiešame mleté mandle. Cesto nalejeme do bábovkovej formy vymastenej tukom a vysypanej hrubou múkou.
- 3
Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 45 minút. Po upečení necháme bábovku asi 10 minút odpočívať vo forme, potom ju vyklopíme na mriežku. Po vychladnutí ju posypeme práškovým cukrom a nakrájame na kúsky.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu