Obličky na hubách

peter64 - fotkapeter64, 18. apríla 2010

Ďalší recept pre labužníkov húb a vnútorností.

Postup

  1. 1

    Pokrájané obličky a huby okoreníme, udusíme na oleji, osolíme,popražíme múkou a ešte trocha podusíme, potom odstavíme a posypeme postrúhaným chrenom .

  2. 2

    Podávame s knedľou alebo so slaným pečivom. Na tento recept môžeme použiť srdce, jazyky.

Diskusia k receptu

bozulka
Zaujímavé,obličky mám rada a robila som ich aj minulý týždeň škoda,že som nemala tento recept.Ale ukladám.
Fotky nebudú? Je to škoda ináč by to vyzeralo.
tinca
Ja sa pamätám, že kedysi sa toľko mäsa nevarilo ani toľko šuniek a salám sme nejedli /veď bol len turistický,ale ten bol o inej kvalite ako dnes/, nevadí. A v strede týždňa možno raz mamina robila niečo ako je tento recept. Takže ja to poznám, chválim a milujem aj tie pľúcka nakyslo so smotanou, ktoré nevedel nikto tak urobiť ako moja babka,ktorá zomrela ako 96-ročná a vychovala sama 5detí a vdova bola od 28 rokov. A dnes je veľa, ak majú mať rodiny 2 deti. Vysoko si ju za to vážim ako musela chodiť ráno o 3 hod. právať po panských rodinách, aby uživila 5 hladnučkých krkov. A bola to drobná osôbka, možno 45 kg.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha