Zapečené jablká a hrušky so syrom
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 28. marca 2022

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
na 200 °C
Suroviny
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 140 g |
|
| 80 g |
|
| 80 g |
|
| 40 g |
|
| 60 g |
|
| 4 g (rozmarín, tymian) |
|
|
|
|
|
|
|
| 60 g |
|
| 4 g |
|
| 60 ml |
|
| 20 g |
|
| 160 g (druh podľa preferencií) |
|
Postup
-
1
Čedar nastrúhame, pridáme polovicu mascarpone. Druhú polovicu mascarpone zmiešame so syrom s modrou plesňou. Do obidvoch zmesí pridáme nasekané bylinky (rozmarín a tymian), vlašské orechy, arašidy a soľ a korenie podľa chuti. Dobre zamiešame.
- 2
Hrušky a jablká prekrojíme na polovice, dužinu vydlabeme a naplníme syrovo–orechovou zmesou. Jablká naplníme čedarovou zmesou a hrušiek zmesou so syrom s modrou plesňou. Jablká posypeme brusnicami a arašidmi, hrušky vlašskými orechmi. Dáme za - piecť na 15 minút pri teplote 200 stupňov.
- 3
Ružové korenie zmiešame s pomarančovou šťavou, medom, do toho dáme marinovať brusnice. Listy šalátu dáme na tanier a zalejeme pomarančovo–brusnicovým dresingom. Na každý tanier dáme zapečenú polovicu hrušky a jablka a polejeme zvyškom dresingu.
Tiež plnené jablká:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu