Plnené jablká
Plnené jablká

Zapečené jablká a hrušky so syrom

Róbert Kirth
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 28. marca 2022
Zapečené jablká a hrušky so syrom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
2 ks
140 g
80 g
80 g
40 g
60 g
4 g (rozmarín, tymian)
60 g
4 g
60 ml
20 g
160 g (druh podľa preferencií)




Postup

  1. 1

    Čedar nastrúhame, pridáme polovicu mascarpone. Druhú polovicu mascarpone zmiešame so syrom s modrou plesňou. Do obidvoch zmesí pridáme nasekané bylinky (rozmarín a tymian), vlašské orechy, arašidy a soľ a korenie podľa chuti. Dobre zamiešame.

  2. 2

    Hrušky a jablká prekrojíme na polovice, dužinu vydlabeme a naplníme syrovo–orechovou zmesou. Jablká naplníme čedarovou zmesou a hrušiek zmesou so syrom s modrou plesňou. Jablká posypeme brusnicami a arašidmi, hrušky vlašskými orechmi. Dáme za - piecť na 15 minút pri teplote 200 stupňov.

  3. 3

    Ružové korenie zmiešame s pomarančovou šťavou, medom, do toho dáme marinovať brusnice. Listy šalátu dáme na tanier a zalejeme pomarančovo–brusnicovým dresingom. Na každý tanier dáme zapečenú polovicu hrušky a jablka a polejeme zvyškom dresingu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia