Bezlepkový kváskový knäckebrot
Foto: potravinarskavyrobaliana
Bežné kysnuté pečivo môžete vymeniť za niečo odľahčené v podobe bezlepkových knäckebrotov, ktoré sa hodia k zeleninovému šalátu, nátierke alebo len k večernému zobkaniu Zobraziť celý popisBežné kysnuté pečivo môžete vymeniť za niečo odľahčené v podobe bezlepkových knäckebrotov, ktoré sa hodia k zeleninovému šalátu, nátierke alebo len k večernému zobkaniu k televízii.
porcií
na 200 °C
Postup
-
1
Ľanové semienka pomelieme, najlepšie na kávovom mlynčeku na sypkú múku. Prisypeme Bread mix white a Bread mix dark, soľ, mlieko, na kocky nakrájané zmäknuté maslo a kvások.
- 2
Najskôr premiešame vareškou a potom rukou v miske vypracujeme nelepivé cesto.
- 3
Z cesta urobíme bochníček a necháme prikryté v miske pod fóliou 12-15 hodín.
- 4
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú podložku a rozdelíme na 2 časti.
- 5
Každú časť vyvaľkáme na plát s hrúbkou cca 3 mm.
- 6
Cesto posypeme semienkami a prejdeme valčekom, aby sa semienka vtlačili do cesta a neopadli.
- 7
Nakrájame na obdĺžniky o veľkosti cca 6x12 cm a prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Popicháme vidličkou.
- 8
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C cca 15 minút.
- 9
Necháme vychladnúť na mriežke.
- 10
Dobrý tip: Najlepšie je knäckebrot uchovávať v uzatvorenej dóze.
Tiež knäckebrot:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu