Bezlepkový koláč
Bezlepkový koláč

Bezlepkový amarantový koláč s orechami

novalim - fotkanovalim, 24. júna 2018. Komerčný recept.
Bezlepkový amarantový koláč s orechami
Foto: novalim

Skvelý koláčik, ktorý musíte vyskúšať. Amarantová múka je súčasťou aj Novalim sortimentu. Môžete si z nej upiecť napríklad tento šikovný, rýchly a najmä veľmi chutný koláč.

30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček (alebo najemno pomleté mandle)
1,5 hrnček
1/2 bal.
3 ks
1 štipka
0,5 šálka (silná)
0,5 šálka
1 za hrsť
Krém:
2 PL
150 g (napr. Philadelphia alebo nátierka bez príchute)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv zmiešame v mise všetky suché prísady, potom do nich pridáme kávu, olej, vajcia, vanilku a mixérom vymiešame na hladké, polotekuté cesto. Odložíme si bokom zopár orechov na ozdobu, ostatné nasekáme a zamiešame ich do cesta.

  2. 2

    Cesto nalejeme do vymastenej a amarantovou múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 20 cm a pečieme na 180 stupňoch 30-40 minút. Po dopečení necháme riadne vychladnúť a pred podávaním dozdobíme krémom a vlašskými orechami.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: