Bezlepkový amarantový koláč s orechami
Foto: novalim
Skvelý koláčik, ktorý musíte vyskúšať. Amarantová múka je súčasťou aj Novalim sortimentu. Môžete si z nej upiecť napríklad tento šikovný, rýchly a najmä veľmi Zobraziť celý popisSkvelý koláčik, ktorý musíte vyskúšať. Amarantová múka je súčasťou aj Novalim sortimentu. Môžete si z nej upiecť napríklad tento šikovný, rýchly a najmä veľmi chutný koláč.
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček (alebo najemno pomleté mandle) |
|
1,5 hrnček |
|
1/2 bal. |
|
3 ks |
|
1 štipka |
|
0,5 šálka (silná) |
|
0,5 šálka |
|
1 za hrsť |
|
|
|
Krém: | |
2 PL |
|
150 g (napr. Philadelphia alebo nátierka bez príchute) |
|
Postup
-
1
Najprv zmiešame v mise všetky suché prísady, potom do nich pridáme kávu, olej, vajcia, vanilku a mixérom vymiešame na hladké, polotekuté cesto. Odložíme si bokom zopár orechov na ozdobu, ostatné nasekáme a zamiešame ich do cesta.
- 2
Cesto nalejeme do vymastenej a amarantovou múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 20 cm a pečieme na 180 stupňoch 30-40 minút. Po dopečení necháme riadne vychladnúť a pred podávaním dozdobíme krémom a vlašskými orechami.
Tiež bezlepkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu