
Slávky s rezancami
Recept je pre tých čo stále odolávajú slávkam, alebo iným morským plodom. Netreba sa ich...

Proteínová bezlepková bábovka
Táto bábovka je mimoriadna v tom, že jej zloženie je viac zamerané na množstvo proteínov a zdraviu prospešných tukov....

Červená rýže s karfiolem
Červená rýže je perfektní nejen jako příloha, ale má mnoho dalších způsobů využití. Záleží...

Banánový chlebík so sladkým zemiakom
Mala som uvarené sladké zemiaky, ktoré som zmiešala s banánmi. U nás to bol „hit“,...

Francúzska torta
Rúru predhrejeme na 170 stupňov Celzia. Tortovú formu dobre vymastíme a vysypeme ju cukrom. Nabok...

Amylové rezy
Recept mám ešte z doby keď som chodila na kurzy varenia, je to rýchly koláč keď...

Medovníčky
Do misy dáme rozpustiť 250g medu a 250g palmarínu. Kým sa zmes pomaly rozpúšťa pripravíme si...

Pasta in bianco olio e permigiano
Výborný slaný dezert alebo hlavné jedlo. S aktuálnou omáčkou:) Dúfam že pomôžem pri vymýšľaní nových receptov z medvedieho...

Jemná polievka z morčaciny s pečeňovými haluškami
Každá starostlivo uvarená mäsová polievka predstavuje, podľa múdrosti našich rodičov i prarodičov, „ľudový penicilín“....

Bezlepková maková tortička
Korpus: Oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky šľaháme s cukrom do peny, pridáme olej a jogurt...

Hovädzia polievka na taliansky spôsob
Mäso pokrájame na kocky, vložíme do studenej vody, osolíme a varíme 30–40 minút

Hobak-juk – tekvicová hustá polievka (kaša) s ryžovými knedličkami
Pokrájajte tekvicu a vyberte jadierka. Tekvicu nakrájajte na menšie kúsky. Dajte pariť 20 minúť do...

Baklažán dusený v miso omáčke
Rôzne obmeny tohto receptu sú v Japonsku veľmi obľúbené. Okrem baklažánu tvorí hlavnú zložku miso, ...

Ryba s mandľami
Olúpané mandle pokrájame na hranolčeky a opečieme ich v panvici na 10 g rozpusteného masla. Bylinky...

Sojarik 2010
Receptov na sóju je tu viac, ako má "šaľeny kalapoch". Pre odporcov sóje: sóje -...

Mandľové kolieska plnené Nutellou
Jednoduchá príprava, ktorej sa nemusia zľaknúť ani začiatočníci. Perfektný výsledok, ktorý určite poteší...

Ryža so zeleninou
Ryža so zeleninou je všestranný, výživný a lahodný recept, ideálny pre tých, ktorí hľadajú zdravú variantu bez toho, aby sa vzdali chuti....

Sušienky „Brutti ma buoni“
Príprava krému: Zmiešajte ricottu s mliekom, škoricou, cukrom a medom. Všetky ingrediencie spolu dobre...

Smotanový krém s kivi
Ovocie z Ázie, Afriky, Južnej Ameriky, Austrálie... prináša kuchárovi radosť i výzvu. Veď mnohé...

Kelový prívarok so špargľovou penou a plátkom tuniaka
Zdravé a výživné, trochu klasické, trochu nové.

Morské špagety
Tieto čierne špagety sú u nás dostať suché, ale ja si ich niekedy vyrábam sama...

Kurča s rajčinami pečené
K tomuto receptu mi dopomohla vnučka, ktorá dáva kečup k všetkému aj na zákusky by ho...

Cesnaková polievka
Nezaberajú lieky? Skuste zázračný cesnak. Typický cesnakový zápach, ktorý mnohých z nás odrádza, spôsobujú sírne...

Tekvica so žemľovou knedľou
Pečivo nakrájame na kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno a na masle opečieme. Primiešame k pečivu spolu s vaječným...

Mandľové podkovičky
Poznáte to: dlho dlho po sviatkoch ešte vyjedáte suché pečivo a s nostalgiou spomínate na dlhé dni...

Bezlepkové lokše s kačacou pečienkou a karamelizovanými jablkami
K jeseni bezpochyby patria hody a ku hodom pečené husi, kačice, kapusta a v neposlednom rade lokše. Tie v bezlepkovej verzii si môžete jednoducho pripraviť z našej zmesi aj vy doma....