Tento krémeš nám vždy robila mama na Vianoce.
Suroviny
300 g |
|
50 g |
|
60 g |
|
1 ks |
|
1 PL (salajka) |
|
Plnka: | |
0,5 l |
|
1 ks |
|
210 g |
|
200 g |
|
na ozdobenie (alebo orechy) |
|
Postup
-
1
Zo surovín vymiešame cesto, dáme aspoň na hodinu do chladničky. Po vybratí rozdelíme cesto na 3 časti, vyvaľkáme 3 pláty a dáme piecť (bohužial neviem čas ani stupne, od oka, treba pozorovať kým trošku nezhnedne - mama nikdy nepotrebovala hodinky na pečenie a trúbu mala ešte na tuhé palivo)
- 2
Z mlieka a zlatého klasu si pripravíme puding na plnku. Po vychladnutí primiešavame do pudingu cukor a maslo. (môžeme dať aj trošku kokosu do plnky)
- 3
Keď už máme upečené 3 pláty a urobenú plnku, klasicky natierame a vrstvíme plát-plnka, plát-plnka, plát-plnka a nakoniec posypeme na ozdobenie kokosom (môžeme použiť aj orechy podľa chuti). Krémeš necháme najlepšie cez noc nažiť v chladom mieste (chladnička, balkón).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Môj o kúštik zložitejší, ale rovnako ako tvoj, výborný, na druhý deň mäkký, len sa tak rozplýva na jazyku.