
Pikantné ragú s polentovými knedličkami
Pikantné knedlíky s pikantným mäsom. Samozrejme, môžeme čilli vynechať.

Svieži koláč z hrušiek a kešu
Chrumkavý rovno z horúceho plechu, či studený ráno z chladničky? Ťažko si vybrať ako je chutnejší......

Karfiol s hubami
Karfiol očistíme, uvaríme domäkka v osolenej vode a scedíme. Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme ju...

Špaldové lievance s kakaovou omáčkou, jahodami a kiwi
Zmiešame dva diely bielej hladkej múky, jeden diel špaldovej hladkej múky, dve čajové lyžičky PDP,...

Prvopečeníčko Cícerovníčky
Moja vynikajúca kamoška Varecháčka mi podarovala cícerovú múku. A tak som nabrala odvahu a skúsila svoju...

Danielia pečeň s fazuľkou a paradajkami
Pečeň narežeme na pásiky, dáme do misky, nakvapkáme trochu oleja, dosypeme mleté korenie a škrobovú múčku,...

Slávnostná Dobošova torta bez lepku
Dnes máme pre vás výnimočný recept. Slávnostnú tortu podľa originálneho receptu známeho budapeštianskeho cukrára Józsefa Dobosa - samozrejme v bezlepkovej vezrii....

Šľahačková kávová bábovka
Veľmi rada pečiem a v poslednom čase to nedokážem zastaviť. Snáď to po mne zdedí moja...

Veselí sobíci :D
chcela som si odskúšať nové linecké a pritom zabaviť aj moju malú pomocníčku :)

Kuracie špízy so šafranovou ryžou
Vychutnajte si vynikajúcu zmes jemného kuracieho mäsa a aromatickej šafranovej ryže....

Sladké raňajky s orieškami a kakaom
Ovsené vločky premyjeme a dáme do hrnca. Zalejeme sójovým mliekom približne 1 cm nad vločky...

Rolovaná džigerica
Jednoduché ale chutné srbské (juhoslovanské) jedlo, vhodné ako hlavný chod alebo ako malé zahryznutie. S...

Pohankové lívance
Do mísy nalijeme podmáslí (cmar, pozn. red. ), přidáme sůl a postupně přidáváme ostatní...

Cotoletta alla Bolognese
Mäso umyjeme a osušíme. Rezeň vyklepeme v strúhanke do obdlžnikového tvaru. Osolíme ho a vypražíme. Vylejeme prebytočný olej...

Domáci ratatouille
Po francúzky rattatoille a po slovensky by som povedala zeleninové lečo bez vajíčka...

Paradajkový kuskus s prsičkami a jablkom
Chuťovky – v medzinárodnej gastronómii nazývané finger food – patria k mojim srdcovkám. Ich príprava dovoľuje...

Vianočný pudingový bochník
Tento puding som si zamilovala, keď som bola v Anglicku pred mnohými rokmi a dodnes ho...

Šífliky s bryndzou
Tento recept je spomienkou na kuchyňu mojej starej mamy, ktorá pochádzala od Harmanca. Robievala ho často a...

Moja miš-maš polievka
Miš-maš :) prečo?pretože v polievke je naozaj všetko možné, podobá sa na českú bramboračku, ale ja do...

Bakoňské mäsové guľky
Čo Bakoňské, to hríbové. Návod prípravy sa mi objavil na fb. nástenke. Vyskúšala...

Pečené kurča s cícerovou plnkou
Deň vopred namočený cícer uvaríme do mäkka - popučíme pučítkom na zemiaky, pridáme v slanej vode...