Keksíky babičky bylinkárky fotorecept
Ivan Klčovský
šé̀fkuchár wellness hotela Chopok v Demänovskej Doline, 5. júna 2014
šé̀fkuchár wellness hotela Chopok v Demänovskej Doline, 5. júna 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
18 ks
porcií
porcií
35 minút
príprava
príprava
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
V hrnčeku zohrejeme vodu, pridáme maslo a za stáleho miešania pridávame vločky a vajcia. Hmotu miešame dovtedy, kým sa nezačne odliepať od bokov hrnčeka.- 2
Uvarené a očistené zemiaky nastrúhame a pridáme do zmesi z vločiek, cesto posolíme, okoreníme, pridáme doň bylinky a necháme vypracované 30 minút odležať v chladničke. Po vybratí z chladničky urobíme z cesta guľky, ktoré trochu stlačíme na papieri na pečenie tak, aby sa vytvoril keksík, na ktorý navrch položíme orechové jadro.- 3
Keksíky pečieme 10 až 15 minút pri teplote 200 °C . Po vychladnutí podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu