Čokoládová bomba

vitaminka157 - bez fotkyvitaminka157, 7. februára 2011

Včera sme čakali návštevu a tak som skúsila tradičné piškótky s kyslou smotanou, akurát som ich ochutila kakaom a verte mi bolo to Zobraziť celý popisVčera sme čakali návštevu a tak som skúsila tradičné piškótky s kyslou smotanou, akurát som ich ochutila kakaom a verte mi bolo to prima tuto:)

3,4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 balenie
1 kus, veľká
3 PL
1 kus
1 plechovka
1 plechovka
podla chuti
ozdobenie




Postup

  1. 1

    Postup prípravy je takýto: Pripravíme kyslu smotanu, kde prisipeme vanilkový cukor, a kakao kolko chcete, možete pridat aj kryšt. cukor, jak vám bude chutit, ja som robila od oka:), toto všetko si premiešate lyžicou, alebo metličkou....medzitým si otvoríte ananás a mandarínky, ale možete použit aj iné ovocie....

  2. 2

    Ked už máme to takto pripravené, začneme tak, že si do misky okrúhlej naukladáme prvú vrstvu piškótky, navrch dáme zmes so smotany a kakaa a cukru, a potom ukladáme ovocie na vrch. Toto všetko opakujeme asi 3 až 4 krát, závisí od nádoby. Ja som dala najprv ananás a zakončovala som to mandarinkami. Končí sa to ovocím a takto to dáme do chladničky na 5 hodín, ja som to mala 3 hodiny, lebo navšteva prišla skor:)Keď to vyberieme z chladničky ozdobíme to šľahačkou v spreji....tak prajem nám aj vám dobrú chuť....:)

Diskusia k receptu

siesta
hm, skuste si prejst Recepty na tomto webe, Vas recept je tu asi milion-krat a navyse daleko lepsie vylepseny, nez obycajnym kakaom...akurat, co ste si spravili hanbu, ze co asi varite, ked toto je Vase prima tuTTo :-)
selva
for siesta:
To, že si vitaminka157 dala námahu dať sem recept, ktorý jej chutil, je určite menej trápne ako tvoj koment a žiadny recept :)))
sladkacokolada
takéto a podbné nezmysli sem už siesta vypisovala a zakaždým ju dal každý , obrazne povedané, dole. Ked práve tento recept chutil vitaminke, tak bol podla nej prima tuto:-)) !!!
marianne69
@vitaminka157 nenechaj sa odradit,len Ty zverejnuj co Ti chuti,vidim,ze tu mame zase odbornicku,uz minule som od nej citala asi 5x rovnaky koment,nieco o zdravej vyzive a planetach:-((
evanaaa
Ano, je tu veľmi veľa podobných receptov, nielen tento a každý to nemusí vedieť. Pritom, každý jeden je akoby originál a niečím dobrý, neopovážila vy som sa ho takto zhodnotiť, aj keď občas sa objaví nejaká rada, či vylepšenie od niekoho, ale nie takýmto štýlom! Vitaminka, snáď ťa to neodradí, dúfam.
abend
Takéto sladké potešenie robím často, na Tvojom recepte vitaminka 157 ma však zaráža to množstvo smotany, mne sa to zdá strašne málo, ja bežne spotrebujem 6 kelímkov 200gramovej smotany .
violetacamorova
Tiež som si všimla, a som na vareche pár mesiacov, že sa niektoré recepty opakujú ale pri tomto tempe pridávania receptov a hlavne množstve viac ako jedenásťtisíc to už ani nie je čudné. Vážim si každý pridaný recept, lebo človeka to niečo stojí. Nekomentovala by som nikdy ako siesta, ale ty vitamínka sa nedaj odradiť a ak ťa to baví tak len ďalej do toho!
marianne69
@abend ozaj 6 kelinkov?,ja tak zvycajne davam 2 a smotanove sa mi to zda dost,mozno zalezi podla velkosti formy....
marsis
Siesta, si Ty len hviezda, čo si vlastne o sebe myslíš? Asi, že si vzor dokonalosti vo všetkom, pravda? Kde berieš tú svoju drzosť a aroganciu?
siesta
@marcis : Mila marcis, presne ako si napisala, SOM vzorom dokonalosti. Nezavid. Zavist je jednym z hriechov-v kostole treba sledovat nielen to, co ma ktora (najma mlade) oblecene a ci je farar mlady, ale aj to, co sa tam hovori! A toto sa tam iste hovorilo. Dakujem, pekny den.
dogagador
@varechaci : nie je tu nahodou od toho admin, aby usmernoval? toto bolo donedavna jedine "forum", kde sa ludia chovali k sebe normalne, neda sa v tom pokracovat?
@admin : mozes tie nepekne komentare dat prec, ci vobec nezverejnit?
evanaaa
Dogagador, treba nechať všetko tak, ako to je, aby sa aj druhí poučili a aj pobavili a vedeli, kto je kto. Ja by som nič nevymazávala, ako to pred pár dňami jedna tu urobila a za nič ( vymazala mňa, Julicu a ešte neviem, koho, lebo sme oponovali).
siesta
@dogagador. Mila dogagador, "chovame" sa lyzicou, ludia sa "spravaju"... ale to su zakladne gramaticke vedomosti zo zakladnej skoly. Takisto ako je na tychto strankach neskutocne mnozstvo gramatickych chyb, co je dost velka hanba a je to velmi smutne, nakolko prispievatelia nemaju 9 rokov....
sonka1307
Siesta ;) sama si pridala veľmi zaujímavý recept ... vážne originálny a chutný :D
Vitaminka... toto môžem vždy i so škoricovým cukrom a tiež som sa stretla s veľkou kyslou smotanou, čo je za tri ... hmmm a ešte s piškótami máčanými v káve ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia