Foto: mariamka
Je sezóna tejto voňavej liečivky, dostala som už hotový produkt - bazový sirup, tak som urobila takýto voňavý dezert. Je to skôr inšpirácia, nápad, Zobraziť celý popisJe sezóna tejto voňavej liečivky, dostala som už hotový produkt - bazový sirup, tak som urobila takýto voňavý dezert. Je to skôr inšpirácia, nápad, ako recept, poďme si pomaškrtiť :)
Suroviny
400 ml |
|
250 ml |
|
80 ml |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
3 - 4 ks |
|
Na oblohu: | |
alebo čerstvé |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Ja som robila takú lajt verziu, menej smotany, viac mlieka :) Zohrievame mlieko, smotanu, bazový sirup, vanilkový cukor, štipku soli do bodu varu. Medzitým namočíme plátky želatíny vo vlažnej vode na cca 5 min, vyžmýkame, pridáme do mliekovej zmesi, ešte na ohni necháme rozpustiť - nevaríme!
- 2
Formičky /ja som použila šálky na kávu/ som jemne vymastila olejom a ešte utrela servítkou, hotovú zmes som naliala a nechala v chladničke stuhnúť cez noc.
- 3
Už len dorobiť niečo fajnové navrch, ideálne je niečo kyselkavejšie, ja som mala mrazenú lesnú zmes, škoda, že mi o deň neskôr prišli jahôdky od maminky, tie by sa hodili ešte lepšie. Mrazené ovocie necháme zredukovať s bazovým sirupom na miernom ohni, dochutíme citrónovou šťavou.
- 4
Možno nemáte šťastie, že takto prídete k bazovému sirupu /ako slepý k husliam, ako ja :)), tak len proste povarte bazové kvety v mlieku/vode a preceďte, potom je to vlastne to isté. Prajem príjemné maškrtenie :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu