Karamel v skle

Natacha Pacal
Natacha Pacal patisserie, Bratislava, 7. januára 2022
Karamel v skle
Foto: Pravda - Robert Hüttner
30 minút
príprava

Suroviny

500 g
320 g
35 g
10 g




Postup

  1. 1

    Časť cukru začneme zohrievať na panvici, postupne prisypávame zvyšok a uvaríme na karamel pri 180 °C. Varenie zastavíme naliatím zohriatej smotany. Pridáme soľ a vrátime na oheň. Varíme za stáleho miešania pri 107 °C. Prvé varenie robíme, aby sme urobili karamel, druhé, aby sme ho zahustili.

  2. 2

    Na záver do karamelu pridáme maslo a rozmixujeme ponorným mixérom. Nalejeme do pohárov, necháme úplne vychladnúť a potom poháre uzavrieme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia