Karamel v skle
Natacha Pacal
Natacha Pacal patisserie, Bratislava, 7. januára 2022
Natacha Pacal patisserie, Bratislava, 7. januára 2022
Foto: Pravda - Robert Hüttner
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Časť cukru začneme zohrievať na panvici, postupne prisypávame zvyšok a uvaríme na karamel pri 180 °C. Varenie zastavíme naliatím zohriatej smotany. Pridáme soľ a vrátime na oheň. Varíme za stáleho miešania pri 107 °C. Prvé varenie robíme, aby sme urobili karamel, druhé, aby sme ho zahustili.
- 2
Na záver do karamelu pridáme maslo a rozmixujeme ponorným mixérom. Nalejeme do pohárov, necháme úplne vychladnúť a potom poháre uzavrieme.
Tiež karamel:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu