Krídielko per pazuch s pečeňou

frezia68 - fotkafrezia68, 3. mája 2013
Krídielko per pazuch s pečeňou
Foto: frezia68

Ten recept ma vrátil do detstva,keď na dvore pobehávali sliepky,ráno nás budil kohút kikiríkaním. A ak sa zarezala sliepka a mala len 2 Zobraziť celý popisTen recept ma vrátil do detstva,keď na dvore pobehávali sliepky,ráno nás budil kohút kikiríkaním. A ak sa zarezala sliepka a mala len 2 krídla,o pečené krídlo s pečeňou,alebo zuzkou ( žalúdkom) bol veľký záujem,lebo krídla boli schované síce medzi porcovanými kúskami kvalitnejšieho mäsa,ako stehno,prsia,ale obhrýzať kosti krídielka a ešte s kuracou pečeňou? To mohol mať len jeden z početnej rodiny :-)))

15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
8 ks
Na marinádu:
1 čl
2 PL
podľa chuti
1 čl
1 čl
1 čl
Príloha:




Postup

  1. 1

    Pripravila som marinádu, dokladala potrebné,ochutnávala,zasa pridávala,až bola marináda taká akurát.Potrela som krídla zhora,aj zdola a uložila do chladu na 2 hod.,alebo na noc.

    Krídielko per pazuch s pečeňou - obrázok 1
  2. 2

    Kuraciu pečeň som odblanila,nakrájala na primerané kúsky...

    Krídielko per pazuch s pečeňou - obrázok 2
  3. 3

    Očistila som jeden batát a zemiaky,ktoré sa budú piecť v rúre spolu s krídlami.Batát som len osolila a trocha poliala olejom.Zemiaky som orascovala,posolila, pomiešala s nakrájanou cibuľou a na vrch som pridala vločky masla.

    Krídielko per pazuch s pečeňou - obrázok 3
  4. 4

    Do stredu marinovaného krídla som dala kúsok pečene ,koniec krídla som zohla za začiatok krídla a tým ho upevnila.

    Krídielko per pazuch s pečeňou - obrázok 4
  5. 5

    Naliala som zvyšok marinády a podlievať netreba.Prikryla alobalom a piekla asi 40 min. na 170°C a odkryté asi 15 min.,kým chytilo peknú farbu.

    Krídielko per pazuch s pečeňou - obrázok 5
  6. 6

    Pečeň som nesolila,neochucovala a bola chutná.MČK a soľ si každý pridá podľa chuti a šalát ,či prílohu tiež.Ak vyskúšate,DOBRÚ CHUŤ!

Diskusia k receptu

daguska
Nadhera. Ja sa taktiez vraciam do krasneho detstva, ked sme chodievali na dozinky k mojej krstnej. Tam sa varili a vypekali bajecne pochutky, medzi nimi aj kuracie kridelka do ktorych sa skryvala pecienka. Tie,nase boli vyprazane obalene v klasickom trojobale. Dakujem za pripomenutie receptu. Urcite vyskusam aj tie tvoje.
sisuk
krásna spomienka na detstvo a krásny receptík! Určite stojí za vyskúšanie...
izabella929
tvoj receptík nemá chybu.-) krásne a iste veľmi chutné jedlo.-) Lacibácsi známy maďarský kuchár vždy keď robí kuracie stehná, alebo krídelká, nezabudne orestovať k nemu aj pečeň...páči sa mi taká kombinácia...
mracik9
super dobrota,ja odkedy si pamätám,mám najradšej krídla,moja mama sa vždy smiala,že na nich odletím :))
zdenka1009
Aj moja svokra, ma naučila takto vyprážať krídielka, do jedného pečienka a do druhého žalúdok, vždy to bola moja porcia...už som dávno nerobila :-)
frezia68
Ďakujem za milé komentáre :-))) a priznám sa,že vyprážané mám najradšej :-))) ,ale cholesterol zasa až tak nerozmaznávam!
ariela6
Frezia pekny receptik aj komentar a ty si tie bataty pestuješ sama alebo kupujes v obchode su to sladke zemiaky že ako ti chutia ešte som ich nevarila
pusta
vynikajúce jedlo, u nás vždy patrilo na sviatočný stôl v nedeľu, ked bolo na obed vysmážané kura. vtedy sa eštee zvlášť pečienky a ani krídelká ešte nepredávali :-)
pusta
@freza68 , dakujem ti, že si mi vrátila šťastné spomienky na detstvo u starej mamy :-)
mesiar50
Ďakujem tiež za pripomenutie mojich deckých čias...
moj fotrík to robieval v trojobale a vysmážal.Tvoje jedlo vypadá velmi lákavo a chutne.Určite v budúcnosti odskúšam
pusta
@mesiar50 , aj u nás to bolo v trojobale a bez tých omáčok, vtedy sme ich nepoznali. iste však pridajú na chuti tejto lahôdky.
mesiar50
@pusta
Máš pravdu.Takéto omáčky nebývali ani u nás doma.
Autorkina omáčka je jedinečná.Musím podotknúť,že
jedlo je aj pekne naservírované.Prajem pekný víkend


angast
výborný recept , za mlada sme tiež takto jedávali plnené krídielka ,
ale teraz sú už väčšinou kurence bez drobkov tak sa tradícia porušila. Dnes mám už dodavateľa bio hydiny s drobkami /aj s paprčkami - neviem čo s nimi - asi do auta na zrkadlo zavesiť ?/
takže môžem plniť krídelka. Ďakujem za pripomenutie.
frezia68
@angast :čo s paprčkami?@zemo pridal recept:" kuracia polievka od podlahy" mrkni a vyskúšaj.Možná sa budeš olizovať a 2 paprče budú málo.A ďakujem za omrk môjho receptu :-)
angast
@frezia
prosím ťa , čo si mi to vyviedla - veď tí ľudia to normálne jedia !!!
srac
Voňavá krása, chutná maškrta, paleta spomienok = nádherná práca šikovných rúk a dobrého srdca, milá @frezia68 - nemám čo dodať, slová sú naviac zbytočné, pretože: "kdo umí, ten umí a kdo neumí, tlačí kočárek"! -:)))
frezia68
@srac :ďakujem ...,ale vidím,že Tomas zanedbáva,či ignoruje Tvoju prosbu k nemu na opravu NICKU a to už dlhú dobu.Lebo nick @srac z ešte nepoužívaš?Nemôžeš svoje recepty dať pod jeden nick?Prepáč,že komentujem........




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia