Holub so žemľovou plnkou
Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 14. apríla 2016
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 14. apríla 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
35 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Očistené holuby umyjeme a osušíme. Môžeme ich vykostiť alebo nechať vcelku. Očistenú cibuľu nasekáme a osmažíme na masle. Pridáme k nakrájanej žemli. Zmiešame s vajíčkom a mliekom. Dochutíme soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.
- 2
Plnkou naplníme holuby a zviažeme ich špagátom. Ochutíme tymianom a pečieme v rozohriatej rúre na 170 °C 35 minút. Počas pečenia podlievame výpekom. Podávame so zemiakovou kašou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu