Holub so žemľovou plnkou

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 14. apríla 2016 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Holub so žemľovou plnkouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 min
príprava
35 min
na 170 °C

Suroviny

4 ks
240 g
2 ks
80 g
100 g
100 ml
40 g
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Očistené holuby umyjeme a osušíme. Môžeme ich vykostiť alebo nechať vcelku. Očistenú cibuľu nasekáme a osmažíme na masle. Pridáme k nakrájanej žemli. Zmiešame s vajíčkom a mliekom. Dochutíme soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.

  2. 2

    Plnkou naplníme holuby a zviažeme ich špagátom. Ochutíme tymianom a pečieme v rozohriatej rúre na 170 °C 35 minút. Počas pečenia podlievame výpekom. Podávame so zemiakovou kašou.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist