
Bažant na český spôsob
Očistený, rozmrazený bažant sa opáli nad ohňom, umyje a osuší. Prsia a stehná sa...

Omeleta s orechovou plnkou
Vajcia jemne osolíme, dobre rozmiešame a nalejeme na panvicu s rozohriatym olejom. Omeletu opečieme z...

Čokoládové brownies bez vajíčok
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. V mise zmiešame suché prístady - múku, kakao, cukor, ...

Králičie ragú so zemiakovo-bryndzovou knedľou
Králičie ragú: Králičie stehná umyjeme, vykostíme a nakrájame na kocky. Na masti orestujeme pokrájanú slaninu a cibuľu....

Rebierka s fazuľovou omáčkou a jalapeňos
Oheň a jedlo. Pečenie nad pahrebou, otáčanie ražňa, varenie v kotlíku. Čas prázdnin praje takejto romantike. V našej kuchyni...

Snehové loptičky
receptik sa tu možno opakuje, no jaho mam od krsnej mamy a ani jedny vianoce nesmie chybat...

Zemiakový chlebík so slnečnicou
Keďže cena chleba a pečiva stále rastie aj tu v Čechách a jediný chlebík, ktorý nám...

Meninová bábovka
Ahojte, prajem všetkým pekný deň, tento recept vznikol , keď sme išli na návštevu...

Korpusy na dvojposchodovú tortu
Je to trochu náročnejšie, ale verím, že to zvládnete. Bude to dvojposchodová torta.

Filé na mlynársky spôsob
Rybie filé rozmrazíme, umyjeme a osušíme. V miske sme si zmiešali múku s mletou paprikou,...

Šalátik 1
Všetky ingrediencie dobre umyjeme, očistíme, a nakrájame na ľubovoľné tvary. Ja mám radšej rôzne...

Popletený hamburger pre hladošov
Vyskúšajte tento hamburger ktorý Vám určite dopraje gurmánsky zážitok

Kačacie prsia s karamelizovanými figami a so šošovicovým šalátom
Na jablkové pyré ošúpeme jablká, nakrájame ich na plátky a vložíme do hrnca. Pridáme koreniny, ...

Plnené šampiňóny
Cibuľku orestujeme na slaninke pokrájanej na malé kocky. Pridáme pečienky pokrájané na malé kúsky. Posypeme...

Šampiňónovo-mrkvový závin so špenátovými listami
Pripravené rýchlo, zjedené ešte rýchlejšie :)

Ostrá polievka s uchovcom
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané uchovce, osolíme a dusíme aspoň pol hodiny za...

Rizoto z trhu
Som veľký fanúšik farmárskych produktov predávaných na trhu, a tak som ako prisťahovaná Bratislavčanka nemohla vynechať...

Jednoduchá ryža s hlivou
Jednoduché a zároveň chutné. Al dente ryža, jemná hliva a aromatický syr.

Pikantné bažantie prsia
Bažantie prsia umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a dáme do misy. Olej rozmiešame s majoránom,...

Medovníčky od soniatko :-)
Robila som medovníčky od soniatko a podarili sa velmi ... sú chutné a krásne sa pracovalo s...

Rýchly cuketový pekáč
Očistenú cuketu pokrájame asi na 1 cm hrubé plátky, paradajky a cibuľu na hrubšie kolieska...

Špenátové halušky
Keďže je pôst a veľa z vás si dali záväzok že nebudú jesť mäso tak som sa...

Fašírky z oranžovej tekvice
Tekvica, dyňa... to sú názvy pre mnoho druhov tekvicovitých rastlín. V každom prípade sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Skúsili ste už z nej urobiť fašírky?...

Cviklový šalát
Zemiaky uvarené v šupke pretlačíme cez sitko, pridáme nakrájanú vychladnutú uvarenú cviklu, ošúpané a nakrájané...

Chlieb s vločkami piatich druhov
Patrí sa do Nového roku „vstúpiť“ s novým chlebom, povedal som si! a keď sa...