
Karfiolové placky
Zo zmesi formujeme malé placky, ktoré vyprážame z oboch strán na rozpálenom tuku.

Marinovaný kapor Čuridlo
Tento môj tiež už niekoľkoročný recept som zaradila do Silvestrovského menu ako mierne pikantnejšiu pochúťku. Môže...

Krém z pečených zemiakov a húb
Zemiaky umyjeme. Rúru predhrejeme na 200 °C. Na plech nasypeme hrubozrnnú soľ, na ktorej upečieme...

Batáty s čili a medom
Len tak samotné alebo ako príloha k mäsu, najlepšie k opečenému steaku...

Mango sticky rice
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Delikátny dezert pre všetkých milovníkov manga a kokosu - mango sticky rice vám jednoznačne učaruje....

Fašírky
Mne moc nechutia s baleným mäsom. Ja si ho radšej dám pomlieť u mäsiara! :) Ešte...

Domáci chlieb s cibuľou na slanine
Ako ten čas letí... V sobotu 4. septembra to bolo už 14 rokov, čo som v Iowe upiekol svoj 1. slovenský chlieb. Tento bol na objednávku mojej pani grófky, notorickej konzumentky všetkého so slaninou....

Zemiaková polievka s hubami
Praktická variabilná slovenská pochúťka, podľa mňa pre každú domácnosť od Tatier k Dunaju, ale aj od Vihorlatu až po Malé Karpaty....

Zeleninová ryža na kokosovom oleji
Dnes bola chuť na ľahký a zdravý obed, keď už sa pomaly blížia tie chladné zimné...

Spanakoriso - grécka špenátová ryža s kôprom a fetou
Tento recept pre vás pripravila Martina, mamachef. Spanakoriso - tradičný grécky recept, dochutený kôprom a citrónovou kôrou....

Dotur
Je to jednoduché denné jedlo Kalmyckých pastierov. Je ťažko povedať, či je dotur hustá...

Marhuľové clafoutis
Pokiaľ viem, originál francuzské clafoutis sa robí z čerešní aj s kôskami a mliekom, toto...

Kávový nákyp s vanilkovým krémom
Krupicové nákypy som robievala, ked boli moje dievčatá malé, odvtedy nie. Dnešné pečenie je...

Zemiaky s kalerábom
Zemiaky s kalerábom. Brambory s kedlubnou. Po našem: brambory s kerlúbem. Podle mojí babičky:...

Vrtule s cukinou
Cestoviny uvaríme vo vode. Cibuľu a cukiny pokrájame podusíme do polomäkka.

Zemiakový mozoček
Zemiaky olúpeme a pokrájame na menšie kocky. Na tuku speníme cibuľu, pridáme zemiaky, ochutíme...

Kačica pre božieho námestníka
Majster kuchár Bartolomeo Scappi zo 16. storočia patril medzi najvýznamnejších novátorov talianskej kuchyne. Varil postupne...

Banánový chlebík
Jednoduchý chutný sladký chlebík vhodný aj pre vegánov. :) recept mám z internetu.

Kuracie stehno s bryndzovo-kôprovou plnkou
Oddychový obed z kuracích stehien, ktoré som dnes naplnila bryndzovo-kôprovou plnkou. veľmi chutné...

Oeuf mollet frit
Oeuf mollet frit by v preklade bolo niečo ako vypražené vajíčko na hniličku. Na prvý pohľad...

Filé zapečené s nivou
Filé posypeme korením na ryby a na panvici prudko opečieme. Vložíme do vymasteného pekáča, zalejeme...

Niečo ako empanadas
Múku preosieme, pridáme šťipku soli, horúce mlieko a mäkké nahriate maslo. Miešame spolu až...

Čokoládové brownies bez vajíčok
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. V mise zmiešame suché prístady - múku, kakao, cukor, ...

Japonské ihly
Sójovú a čili omáčku, víno a cukor prevaríme, prelejeme do misy a necháme vychladnúť...

Plnená panenka
Panenku rozrezať a naklepať na tenšie plátky. Na plnku zmiešať vajcia, nakrájané rožky, petržlenovú...

Mušle sv. Jakuba na ďumbierovom chutney
Broskyne očistíme, nakrájame na kocky, vložíme do nádoby a pomaly varíme spolu s čili, ...