Foto: mracik9
Chleba pečiem dávno pradávno,ale tento nám chutil veľmi,asi preto že je od mojej dcéry,ďakujem.
porcií
príprava
na 180až 220 °C
Suroviny
330 ml teplá |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
350 g |
|
350 g |
|
2 čl |
|
30 g čerstvé ,alebo |
|
2 čl |
|
2 čl |
|
2 čl |
|
1 ks postrúhaná,alebo |
|
1 ks uvarený |
|
Postup
-
1
Postup: všetko dáme do pekárničky tak ako je napísané (voda, olej, ...) na funkciu cesto. Trvá hodinu a pol. Po hodine cesto vyberieme z pekárničky a dáme na pomučenu dosku. Rukami povyťahujeme cesto do strán a zložíme ako obálku. Necháme podkysnúť prikryte handrou 20 minút.
-
2
Ešte raz to zopakujeme ale už si cesto položíme na plech. Zakryjeme a necháme 20 minút nakysnúť. Medzi tým si zapneme pec na 220oC.Dcéra mi prízvukovala,že musím dodržať celý postup,riadok po riadku.A stálo to zato.
-
3
Vykysnutý chlebík pečieme pri 220oC - 20 min, potom stiahneme na 180oC a pečieme ďalších 25 minút. Ak sa nám kôrka zdá tmavá, tak tých druhých 25 min môžeme chlebík prikryť alobalom a môžme ho počas pečenia natrieť slanou vodou.Je fantastický,len vyskúšať.
aj chutil perfektne
Šťastný nový rok aj tebe,ďakujem.
slavka11,tu mrkvu tam dávam,keď nemám uvarený zemiak,určite s tej mrkvy tam zostane aj niečo zdravé,skús pridať aj semienka,fantázii sa medze nekladú.