Chlebík od Ikušky

mracik9 - fotkamracik9, 31. decembra 2012
Chlebík od Ikušky
Foto: mracik9

Chleba pečiem dávno pradávno,ale tento nám chutil veľmi,asi preto že je od mojej dcéry,ďakujem.

10
porcií
120 minút
príprava
45 minút
na 180až 220 °C

Suroviny

330 ml teplá
3 PL
1 ks
350 g
350 g
2 čl
30 g čerstvé ,alebo
2 čl
2 čl
2 čl
1 ks postrúhaná,alebo
1 ks uvarený




Postup

  1. 1

    Postup: všetko dáme do pekárničky tak ako je napísané (voda, olej, ...) na funkciu cesto. Trvá hodinu a pol. Po hodine cesto vyberieme z pekárničky a dáme na pomučenu dosku. Rukami povyťahujeme cesto do strán a zložíme ako obálku. Necháme podkysnúť prikryte handrou 20 minút.

    Chlebík od Ikušky - obrázok 1
  2. 2

    Ešte raz to zopakujeme ale už si cesto položíme na plech. Zakryjeme a necháme 20 minút nakysnúť. Medzi tým si zapneme pec na 220oC.Dcéra mi prízvukovala,že musím dodržať celý postup,riadok po riadku.A stálo to zato.

    Chlebík od Ikušky - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnutý chlebík pečieme pri 220oC - 20 min, potom stiahneme na 180oC a pečieme ďalších 25 minút. Ak sa nám kôrka zdá tmavá, tak tých druhých 25 min môžeme chlebík prikryť alobalom a môžme ho počas pečenia natrieť slanou vodou.Je fantastický,len vyskúšať.

    Chlebík od Ikušky - obrázok 3

Diskusia k receptu

izabella929
prekrásny chlebík..super.-))))Šťastný nový rok 2013 a nech nám to ešte dlho varí.-)))
mracik9
izabella929, hlavne chutný
Šťastný nový rok aj tebe,ďakujem.
babkamt
Určite chutný chlieb. Mám rada vôňu doma pečeného chleba.
slavka11
chlebik peciem rucne iba klasika prisady muka, sol, kvasnice, voda, olej, zemiaky a ocot a tak by ma zaujimalo naco sa dava ta mrkva. Ci to nejaj ovplivnuje aj chut alebo iba dava iba farbu
ikuska6
Ja iný uz doma ani nepeciem! Je fantasticky! Len na miesto spaldovej muky dávam celozrnu :-)
mracik9
Domáci chlebík je najlepší,iba tak s masielko.
slavka11,tu mrkvu tam dávam,keď nemám uvarený zemiak,určite s tej mrkvy tam zostane aj niečo zdravé,skús pridať aj semienka,fantázii sa medze nekladú.
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Vyskúšam, lebo aj ja často pečiem doma chlieb.
kavicka001
dostala som pekárničku pod stromček a chcela by som sa spýtať, či by som mohla tento chlebík nechať v nej aj upiecť, alebo sa musí piecť len v rúre a prečo? ďakujem za odpoveď a všetkým prajem v novom roku všetko len to dobré
martamm
kavicka001, podla mna mozes upiect tento chlebik v pekarnicke, len pridaj vodu. ja davam na 600 gramov muky 400 ml a je to tak akurat. Pri praci s pekarnickou postupuj nasledovne: nalej do pekarnicky vodu, ja pridavam trocha octu, nasyp muku. Do jedneho kuta pekare urob jemku, daj drozdie a cukor, jamku zahrab. Do naprotivneho kuta, ktory je dalej urob jamku, pridaj sol.Potom pridaj ostatne ingrediencie, zvol program a mozes slastne oddychovat, Tvoja praca s chlebikom skoncila. napis, ako sa podaril :)
martamm
kavicka001 este nieco, ja pouzivam cerstve drozdie 1/4 kocky
kucharka100
Recept som uložila pretože je jednoduchý a isto dobrý. Už som si vyskúšala pečenie chlebíka a tento skúsim tiež. Vďaka.
mracik9
kavicka001,ako tu čítam tak radu si už dostala od martamm,keď klikneš na moje recepty,tak tam nájdeš aj chlebík z pekárničky,ale tento je iný,to musíš vyskúšať a potom pochopíš o čom tu píšem.
mracik9
kucharka100,fakt je jednoduchý a dobručký,aj Austrálčanom chutí,tak skús.
serena
pečiem už dlhšiu chlieb ,vyskušam aj tento, ukladam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia