Pikantný čokoládový dezert fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 1. júna 2013
Pikantný čokoládový dezert (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Úžasný!.....Podľa mojej chuti.....V Trebišove sa nám troška rozpršalo a ja som chcela rýchlo niečo na zahnanie smutného počasia:D:)......Hneď mám lepšiu náladu:)

2
porcie

Suroviny

100 g
50 g
1 PL
250 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si surovinky. (zabudla som odfotiť medík)

    Pikantný čokoládový dezert (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci som na miernom ohni rozpustila obe čokolády a primiešala med.Nakoniec som priliala 30 ml smotany.Premiešala a hustý krém som odstavila z ohňa a nechala trocha vychladnúť.

    Pikantný čokoládový dezert (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ som si vyšľahala šľahačku a k nej som potom pridala čokoládovu zmes:)

    Pikantný čokoládový dezert (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobre premiešame:) Môžme podávať s ovocím,piškotymi alebo iba tak Môj tip: keďže chilli čokolády nepatrí k najlacnejším môžme použiť štipku mleteho chilli v takom prípade použite o 50 g viac horkej čokolády.

    Pikantný čokoládový dezert (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

lusinkab
...toto si zvyknem robit aj ja :-) ale cokoladu topim opacne vyskusaj ak budes na buduce robit. Prived tych 30ml smotany skoro ku bodu varu,odstav zo sporaka a nalam do toho kusky cokolady a nechaj postat 3 minutky no a potom len poriadne premiesaj.Super to ej aj s bielou cokoladou :-)
evanaaa
.....aj na zahriatie, v tomto počasí, čokoláda nám dá endorfíny a chilly zahreje. Len kde dostať tú smotanu, ja ju hľadám a našla som niečo podobné ale len v litrovom balení, malé nevidím nikde.
kajusiqq
@evanaaa :)..presne tak:)...dnes už sme síce v Trebišove mali slniečko ale včera bola hrôza:(...a smutne....a tak som si to musela obveseliť menšou dávkou kalórii:)) a smotana je iba litrova alebo potom pol litrová volá sa hole no stojí tak ako litrová a nevidim v nej žiaden ale naozaj žiaden rozdiel ja som ju tiež používala pretože som si myslela že drahšia tak bude asi aj lepšia ale potom si raz mamina všimla že som ju kupila a vravela že je to to iste ako litrova tak odvtedy som verna tej čo je na obrázku:)