Recept pochádza od kolegyne. Pečiem ho na Veľkú noc a Vianoce. U nás sa väčšinou konzumuje k rôznym mäsovým predjedlám, alebo k plnenej kapuste, Zobraziť celý popisRecept pochádza od kolegyne. Pečiem ho na Veľkú noc a Vianoce. U nás sa väčšinou konzumuje k rôznym mäsovým predjedlám, alebo k plnenej kapuste, všade tam kde sa podáva aj chlieb.
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Z droždia a trochu mlieka pripravíme kvások. Potom pridáme do preosiatej múky ostatné suroviny a dobre vypracujeme cesto. Môžeme pridať aj hrozienka.
- 2
Po vykysnutí, cesto rozdelíme na 3 časti , a zapletieme do vrkoča. Dáme na vymastený veľký plech a necháme ešte trochu podkysnúť./15-20 minút/.
- 3
Cesto potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť do horúcej rúry pri teplote 200 - 250 stupňov. Pečieme asi hodinu. Komu sa zdá že cesta je veľa, stačí suroviny rozdeliť na polovicu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu