Čokoládovo-kokosový koláč
Čokoládovo-kokosový koláč

Čokoládovo-kokosový koláč

siuuu - fotkasiuuu, 24. mája 2019
Čokoládovo-kokosový koláč
Foto: siuuu

Kokos, čokoláda a karamel sú naše obľúbené chute. V tomto koláči som skombinovala kokos a čokoládu a bol výborný. A doplnený o jedlé kvietky Zobraziť celý popisKokos, čokoláda a karamel sú naše obľúbené chute. V tomto koláči som skombinovala kokos a čokoládu a bol výborný. A doplnený o jedlé kvietky ešte aj celkom dobre vyzeral, takže sa najedli aj oči.

8-10
porcií
10 minút
príprava
15-17 minút
na 180 °C

Suroviny

Kokosové cesto:
3 ks
80 g
80 g
25 g
1/2 bal.
štipka
Krém:
3 ks
85 g
35 g (50 % a viac)
1 PL
1 ČL
85 g
Poleva:
70 g
70 g
35 g




Postup

  1. 1

    Na cesto vyšľaháme z bielkov a štipky soli sneh, zašľaháme cukor a varechou vmiešame kokosovú múčku a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Rovnomerne rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie (dno). Pečieme v rúre vzohriatej na 180 °C do ružova (cca 15-17 minút, treba sledovať, keď sa vrch sfarbí do ružova vyberieme von z rúry, korpus by mal byť hotový - vyskúšame špajľou). Korpus necháme vychladnúť.

  2. 2

    Na krém šľaháme nad parou žĺtky s cukrom, vanilkovým extraktom a čokoládou (ja som postupne hádzala kocky čokolády) do zhustnutia - ja som šľahala asi 20-25 minút, aby sa žĺtky dostatočne tepelne spracovali. Zmes odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame a následne po častiach zmiešame s vychladnutou čokoládovou zmesou a kakaom (ja som vymiešala maslo s kakaom a pridávala som ho do čokoládovej zmesi). Plnku natrieme na vychladnutý korpus a dáme chladiť.

  3. 3

    Ako polevu som použila ganache zo sladkej smotany a čokolády - smotanu som zahriala po bod varu a zaliala som ňou polámanú čokoládu (použila som aj na polevu aj do krému 52 % čokoládu z Lidl), nechala som 2 minúty postáť a vymiešala som do hladka. Naliala som na vychladený koláč a nechala v chladničke stuhnúť. Dekorovala som bielou čokoládou, mätovými lístkami a jedlými kvietkami. Pri servírovaní som posypala červeným kokosom. Na dekorovaní budem ešte musieť popracovať.

    Čokoládovo-kokosový koláč - obrázok 3
  4. 4

    Rozpis je na formu s priemerom 20 cm.

    Čokoládovo-kokosový koláč - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Lákavý recept i fota, máš můj obdiv, velmi pěkné receptíky, jsi šikulka!
1x siuuu
kukulienka71
pripomina mi kokosovy zakusok, ktory som robievala uz velmi davno, do kremu som dala aj trochu rumu. Ty mas poriadne tmavy ten krem. Cerveny kokos je pre mna novinka, pekne si sa pohrala so zdobenim.
1x siuuu
finczi
Kokosové ľúbim. Veľmi pekný zákusok, podľa surovín pre mňa veľmi lákavé. KK, ďakujem za tip!
1x siuuu