Foto: pusta
Kabak mücver sú turecké placky z cukety, mäty piepornej, petržlenovej vňate, , kôpru, jarnej cibuľky, červenej papriky, korenín, feta syra, vajec a múky, majú Zobraziť celý popisKabak mücver sú turecké placky z cukety, mäty piepornej, petržlenovej vňate, , kôpru, jarnej cibuľky, červenej papriky, korenín, feta syra, vajec a múky, majú sviežu a príjemnú pikantnú chuť,. Podávajú sa s jogurtom, ktorý je ochutený cesnakom, citrónovou šťavou, ev aj kôprom. Kabak mücver sa najčastejšie servíruje ako meze pri pohostení, tiež ako samostatné jedlo a to s ryžou, zemiakmi alebo rôznym pečivom.
príprava
na 90-100 °C
Suroviny
500 g |
|
2 ks |
|
5 PL |
|
3 ČL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1/2 ks (štipľavá) |
|
2 ks |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
100 g |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Pripravila som som jarnú cibuľku,...
-
2
...červenú sladkú papriku,...
-
3
...mätu piepornú, ak použije sušenú mätu, znížte jej množstvo na jednu tretinu, je oveľa výraznejšia a silne aromatická dodáva sviežu chuť i arómu,..
-
4
...cibuľku som pokrájala aj s vňaťou na kolieska, červenú papriku na malé kocky a mätu piepornú na jemno.
-
5
Pokrájala som na jemno petržlenovú vňať a pripravila som syr feta.
-
6
Cuketu som umyla a odkrojila som jej obe koncové časti,...
-
7
...nastrúhala som ju na hrubom strúhadle.
-
8
K cukete som pridala vajcia.
-
9
Okorenila som ju čerstvo mletým čiernym korením, pridala som štipľavú mletú červenú papriku a pokrájaú kôprovú vňať, mám vlastný mrazený kôpor.
-
10
Pridala som pokrájanú jarnú cibuľku, červenú sladkú papriku a mätu piepornú.
-
11
Všetko som spolu dobre premiešala,...
-
12
...pridala som posekanú petržlenovú vňať, premiešala,...
-
13
...pridala som múku a znovu premiešala, ...
-
14
...namrvila som rukami syr feta,...
-
15
... osolila som až teraz na záver, aby cuketa nepustila priveľa vody /pozor feta je slaná dosť/, ešte raz som všetko poriadne premiešala a zmes na turecké placky z cukety - Kabak mücver - bola hotová.
-
16
V rozpálenom oleji som polievkovou lyžicou / 1 PL/ urobila kôpky, roztlačila som ich mierne a vyprážala som ich sprudka do chrumkava na jednej strane - asi 5 - 6 minút,...
-
17
...a aj z druhej strany pekne do červena a do chrumkava.
-
18
Hotové Kabak mücver som nechala odsať z prebytočného tuku na kuchynskej papierovej utierke.
-
19
Podávala som ich horúce s hustým domácim jogurtom, ktorý som ochutila cesnakom a citrónovou šťavou.
-
20
Kabak mücver sú výživné a aromatické turecké cuketové placky plné byliniek, korenín a papriky, feta syra, majú príjemnú osviežujúcu pikantnú chuť, sú výborným pohostením - podávajú sa ako meze, ale aj vynikajúcim hlavným chodom, sú mimoriadne obľúbené a veľmi rozšírené v celom Turecku, môžu sa pripravovať s malými obmenami, dom od domu trocha inak. Je to pomerne rýchle, veľmi zdravé a ľahké jedlo plné vitamínov i chutí.
dakujem za uloženie do kk i za pochvalu.
dakujem za pochvalu a za uloženie do kk.
od teba ako šéfkuchára a okrem iného aj odborníka na tureckú kuchyňu si to veľmi vážim.
poteší ma, ak vyskúšaš aj ty :-)
dakujem ti .
budem rada, ak aj ty vyskúšaš :-)
dakujem.
dakujem za pochvalu.
dakujem za uznanie a uloženie do kk
ty fušuješ do každej kuchyne a nevadí mi to :-)