Foto: mesiar50
Bábovku som plnil škoricovým cukrom.
Postup
-
1
Ahojte. Začneme prípravou kysnutého cesta. Preosiatu múku nasypeme do nádoby a pridáme k nej rozmrvené droždie.
-
2
K droždiu a k múke ďalej pridáme kryštálový cukor.
-
3
Ďalej k cestu pridáme vlažné mlieko a zmes prehnietime.
-
4
Spočiatku bolo cesto moc hutné,tak som potom k nemu ešte pridal trochu mlieka.Tento úkon robíme radšej na viackrát.
-
5
Pripravíme si,, vŕtačky" a cesto dobre vyhnietime.Robil som to asi 5 minút.
-
6
Cesto je po vyhnietení hladké a trochu sa leskne.
-
7
Cesto po vyhnietení prikryjeme a necháme ho kysnúť na teplom mieste.Ja som ho zakryl prikrývkou a vankúšmi.
-
8
Zhruba po 45 minútach nám cesto pekne nakyslo.
-
9
Nakysnuté cesto si dáme na pomúčenú pracovnú dosku.
-
10
Bábovkovú formu si vymažeme maslom a vysypeme múkou.
-
11
Ďalej cesto vyvaľkáme cca.na hrúbku jedného centimetra.
-
12
Natrieme ho s roztopeným maslom.
-
13
Bohato posypeme škoricovým cukrom.
-
14
Cesto zrolujeme.
-
15
Nakrájame ho na desať častí.
-
16
Päť kusov dáme všelijako na spodok formy.
-
17
Päť kusov dáme na vrch úhľadne.
-
18
Pečieme v predom vyhriatej rúre 40 minút pri teplote 180 C. Po 20 minútach pečenia som bábovku zakryl alobalom.Potom pri konci pečenia som alobal odstránil a dielo som non - stop sledoval a dopekal do ružovo-hneda. PIEKOL SOM NIE V STREDE RÚRY,ALE O JEDNU PRIEČKU NIŽŠIE !
-
19
Z bábovky si potom ujedáme takto.K dnešnej vašej večeri vám želám dobrú chuť.
to ujedanie je milé...
prežili ste spolu sladké chvíle..
s tebou žiť je paráda..!!
si jednotka..čo výborne vypeká i vyvára..
Ak môžem, niekedy skus namiesto skoricoveho cukru použiť čistú škoricu a cukor. Netuším čím to je, ale je to oveľa chutnejšie :-)
Tvoje pekné rýmy mi vždy spravia dobrú náladu.Ďakujem ti pekne.
Škoricové máme aj my veľmi radi.Myslel som na tú čistú škoricu no doma sme ju nemali. Dobrý tip od teba,zajtra ju budem robiť znova a tvoje rady sa mi zídu. V Ď A K A.
Rád by som ti poslal,keby sa dalo.Ďakujem ti pekne.
Nezáviď prosím ťa,taká šikuľka ako aj ty si ju spraví hocikedy.Zajtra spravím podľa tipu od @smejkad.
Ďakujem ti pekne.
Zajtrajšiu spravím,len tak v celosti ako ju zvykneš robiť ty.
Ďakujem ti krásne Tánička.
Som rád,že sa ti bábovka páči.
sú známe pod názvom Ferdinand a môžu byť rôzne plnené.
*****
tiež tu mám jednu karamelovú a jednu s kakaovým krémom.
varecha.pravda.sk/recepty/ferdinand-madarska-karamelova-...
babovka-fotor/16280-recept.html
varecha.pravda.sk/recepty/kakaovy-ferdinand-s-karamelom-f...
Pekne babovky si spravila, no nevedel som ich nazov.Dakujem ti pekne.
Babovka bola chutna minula sa rychlo.Dakujem ti krasne a tiez ta pozdravujem.
Ahoj.Si velmi bystra.Ten noz je ako britva a aj tak som sa obaval rezania tych kuskov cesta.Moc ti dakujem.
Tesi ma, ze sa ti babovka paci.Dakujem ti pekne.
ale to je s karamelom ☺☺☺
Je mi cťou,že si sa pristavila pri mojom recepte.Ďakujem ti pekne a srdečne ťa pozdravujem.
Potešenie z mojej strany,že sa ti recept páči.Ďakujem ti pekne.
Koláč od @egreska vyzerá naozaj super.Vďaka za pekný komentár a tiež aj za link.
U nas je take uprsane pocasie, tak sa trochu ,, zabavam" pri sporaku.Dakujem ti pekne Janka. :-)
Veľmi pekne ti ďakujem a som rád,že sa ti páči.
Nesmierne sa tesim, ze sa ti kolac vydaril.S kokosovou plnkou musel byt kolac famozny.Nemas co dakovat, rad som ti posluzil a srdecne ta pozdravujem.
varecha.pravda.sk/recepty/stedra-kysnuta-babovka-fotorece...
Tvoja bábovka musela byť lepšia,keďže v nej máš oveľa viac plnky.Tento grif som videl ani sám neviem kde a nevedel som práve,že koľko plnky tam má byť.Ďakujem ti za link v budúcnu mi pomôže.