Vanilkové lievance
Vanilkové lievance

Vanilkové lievance s medom

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 12. septembra 2024
Vanilkové lievance s medom
Foto: Jana Štrbková
4
porcie
35 minút
príprava

Suroviny

2 ks
2 PL
200 ml
290 g
2 ČL
1 ČL
1 PL
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Vajcia s medom a vanilkovou pastou vyšľaháme do peny. Primiešame mlieko. Namiesto klasického mlieka sa dá použiť aj ryžové alebo pohánkové. Múku zmiešame s práškom do pečiva a dôkladne primiešame k vajíčkovej hmote. Namiesto klasickej múky môžeme použiť aj hladkú špaldovú, ktorá má jemnú orieškovú chuť.

  2. 2

    Panvicu potrieme maslom, rozohrejeme ju na miernom ohni. Pomocou malej naberačky tvarujeme lievance.

  3. 3

    Keď sa začnú po chvíli na povrchu lievancov robiť bublinky, opatrne otočíme a opekáme aj z druhej strany. Lievance by mali mať zlatistú farbu.

  4. 4

    Podávame posypané bobuľovým ovocím, mandľami a poliate medom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia