Vanilkové lievance s medom
Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 12. septembra 2024
foodblog Medové motúzy, 12. septembra 2024
Foto: Jana Štrbková
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Vajcia s medom a vanilkovou pastou vyšľaháme do peny. Primiešame mlieko. Namiesto klasického mlieka sa dá použiť aj ryžové alebo pohánkové. Múku zmiešame s práškom do pečiva a dôkladne primiešame k vajíčkovej hmote. Namiesto klasickej múky môžeme použiť aj hladkú špaldovú, ktorá má jemnú orieškovú chuť.
- 2
Panvicu potrieme maslom, rozohrejeme ju na miernom ohni. Pomocou malej naberačky tvarujeme lievance.
- 3
Keď sa začnú po chvíli na povrchu lievancov robiť bublinky, opatrne otočíme a opekáme aj z druhej strany. Lievance by mali mať zlatistú farbu.
- 4
Podávame posypané bobuľovým ovocím, mandľami a poliate medom.
Tiež lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu