Mrkvovo-petržlenový krém

maggi - fotkamaggi, 9. mája 2013
Mrkvovo-petržlenový krém
Foto: maggi

Komerčný recept

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

1 ks väčšia
250 g očistená
200 g alebo paštrnák
50 ml
2 PL repkový, stolný alebo slnečnicový
800 ml
1 PL
 alebo drvené
1 PL s kuracou príchuťou




Postup

  1. 1

    Ošúpanú cibuľu nasekáme nadrobno a na masle s olejom orestujeme do sklovita. Pridáme nakrájanú mrkvu, paštrnák a zalejeme vodou. Privedieme do varu, dochutíme vegetou a čiernym korením. Keď je zelenina mäkká (takmer rozvarená), vezmeme tyčový mixér a všetko riadne rozmixujeme. Nakoniec prilejeme smotanu, med a krátko prevaríme. Môžeme posypať nakrájaným petržlenom alebo pažítkou.

  2. 2

    Podávame s bagetkou alebo toastovým chlebom.

Diskusia k receptu

mijaita
Je to nahoda, ze stejne mam prave na plotne a jdu se podivat co noveho tady? Samozrejme bez vegety ale to same ! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia