
Krémová hubová polievka
Huby pokrájame na menšie kúsky. Nakrájanú cibuľu podusíme na masle, pridáme huby, citrónovú šťavu a...

Plnené bažantie prsičká na topinamburovom kréme
Vermút a portské spolu s bobkovým listom a bielym korením zredukujeme (necháme odpariť) na 50 ml...

Hovädzie plátky v pikantnej čokoládovej omáčke s chilli
Keď som pred rokom videla na ATV Lacibácsiho variť toto jedlo, pousmiala som sa a pomyslela...

Krupičná kaša
vždy šikovná a chutná večera :) Moja maminka ma naučila robiť pudingy, kaše tak, že vždy...

Kabak mücver
Kabak mücver sú turecké placky z cukety, mäty piepornej, petržlenovej vňate, , kôpru,...

Večera dobrého chlapa
Z alobalu si vytvarujeme 4 „hniezda“, vytrieme ich olejom, vložíme do nich posolené, okorenené...

Makovec so šľahačkou
Recept na tento koláč som raz dávnejšie našla v jednom časopise, a hneď som ho chcela...

Improvizačná cesnačka
Dlho, dlho ma, jedného dňa, decká ukeciavali, aby som im navaril dajakú fajnú a hustú polievku, ale...

Bistecca alla pizzaiola
Original sa robi toto jedlo s hovädzim mäsom, najvhodnejsia je vysoka rostenka. Ja som tenoraz pouzila...

Mäsové guľky podľa Gina Di Campa
Robíme často. V originálnom recepte je mäso teľacie. My robíme z morčacieho, je chudšie,...

BB orieškovo-karamelová roláda
Roláda bez múky z BB pudingu s karamelovým krémom a orieškami.

Kuracie prsia na sherry omáčke
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Teplá pomazánka z baklažánov
Keďže baklažány sú teraz dostupné celý rok, nevieme doma bez tejto pomazánky existovať. Je vhodná...

Grilovaný ananás
Na panvičke necháme skaramelizovať cukor, pridáme víno, počkáme, kým sa karamel vo víne nerozpustí....

Volské oko
Urobiť volské oko nie je až také zložité, ak sa dodržia isté pravidlá. Mne ich...

Pečené kuracie stehná na víne s jemným cesnakovým krémom
Kura sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Vybrala som kuracie stehná na víne a spravila...

Bezlepkový kváskový chlieb s kefírom a medom
Suroviny na rozkvas zmiešame v miske. Prikryjeme fóliou a necháme odpočívať na teplom mieste 12 hodín....

Tekvicové krúžky v smotanovo-pažítkovom cestíčku
Zostala mi polovica tekvice z prípravy tekvicového prívarku. Pripravila som z nej krúžky, ktoré som...

Marmeláda z bazových kvetov
Jemná, voňavá marmeláda.

Domáca terina z bielych kačacích pečienok
Očistené a žiliek zbavené kačacie pečienky namočíme na noc do mlieka. Potom ich dobre vysušíme a...

Šunková roláda
Mäkké maslo zmiešame so syrokrémom , po sekaným vajcom na tvrdo a po sekanou cibuľou...

Plnené fánky
Tieto výborné kysnuté sladké pampúšiky sú vlastne fánky, len sú vylepšené lekvárovou plnkou, ktorú môžete pravdaže nahradiť aj Nutellou, alebo inou plnkou :-)...

Strapačková cesnačka
Klasika a neklasika. A dva recepty z toho istého. Toto je ten druhý. :-)

Boršč pre takz." vegánov "
Prispôsobený môj recept podľa ruskej kuchyne: tak ako to chutí Nám na východe. Naším to chutí lebo...

Slaná kvetina (fotopostup)
Tvarom som sa inšpirovala na Facebooku. Keďže tam nebol recept, tak na cesto som si...

Kyselica
Ježíšek mně nadělil Kuchařku z Valašska. To jsem nemohl nechat jen tak a hned jsem četl....

Zeleninový nákyp s tofu a plesňovým syrom
Plánovala som urobiť ľahší bezmäsitý obed, ale nakoniec som to trochu prekombinovala a vyrobila tento veľmi...