Ovocné tvarohové rezy bez cukru
, 11. februára 2023

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 2 ks |
|
| 100 ml |
|
| 500 ml |
|
| 350 g |
|
| 20 g |
|
| 5 g |
|
| Na plnku: | |
| 250 g mrazené |
|
| 500 g |
|
| 1 bal. (za studena) |
|
| 100 g (vo vaničke) |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
| nesolené |
|
Postup
-
1
V mise vyšľaháme vajcia s olejom do peny, prilejeme kefír a premiešame. Múku preosejeme s kakaom a so sódou bikarbónou, premiešame a po častiach zapracujeme k tekutým surovinám.
- 2
Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, zarovnáme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút. Necháme vychladnúť na mriežke.
- 3
Medzitým vložíme do hrnca mrazené ovocie. Za občasného miešania ho zvaríme do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Mäkký tvaroh vyšľaháme s vychladnutým ovocím.
- 4
Korpus rozrežeme na polovicu. Stužovač pripravíme podľa návodu na obale výrobku a zapracujeme ho do ovocného tvarohu.
- 5
Korpus rozkrojíme na dve polovice. Krém nanesieme medzi korpusy a vložíme do chladničky.
- 6
Stuhnutý zákusok vyberieme a potrieme neochuteným tučným tvarohom, posypeme kokosom a ozdobíme nasekanými pistáciami.
Tiež ovocný zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu