Mandľová roláda s gaštanovým krémom
Foto: lemonova
Rolády robievam veľmi rada. Dobre vyzerajú a ich príprava býva obvykle rýchla a jednoduchá - presne ako v tomto recepte, ktorý vám zaberie iba Zobraziť celý popisRolády robievam veľmi rada. Dobre vyzerajú a ich príprava býva obvykle rýchla a jednoduchá - presne ako v tomto recepte, ktorý vám zaberie iba chvíľu a chutí naozaj výborne :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
60 g (alebo mandľová múka) |
|
20 g |
|
1 PL |
|
1/2 bal. |
|
štipka |
|
60 g |
|
20 g |
|
štipka (nemusí byť) |
|
Krém: | |
1 bal. |
|
250 g |
|
1 PL |
|
2 KL |
|
Postup
-
1
Žĺtky oddelíme od bielkov. Nachystáme si všetky suroviny, pretože potom pôjde proces veľmi rýchlo :-)
- 2
Bielky vyšľaháme so štipkou soli. Postupne pridávame kryštálový a vanilkový cukor a šľaháme dotuha.
- 3
Do tuhého snehu jemne vmiešavame postupne jeden žĺtok za druhým. Potom pridáme kakao a mandľovú múku zmiešanú s polohrubou múkou a práškom do pečiva (prípadne vanilkou). Pracujte veľmi jemne a opatrne, aby bolo cesto čo najviac nadýchané.
- 4
Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme pri teplote 180 °C len 8 minút, viac netreba. Samozrejme urobíme test špajdľou. Po vytiahnutí ho necháme iba krátko vychladnúť - iba toľko, aby sme sa nepopálili ;-) Cesto prenesieme na papier na pečenie a stočíme. Necháme ho úplne vychladnúť.
- 5
Na krém spojíme mascarpone s práškovým cukrom a potom postupne pridávame gaštanové pyré (keďže pyré je relatívne tuhšie, je lepšie pridávať ho do krému postupne po menších dávkach). Do krému pridáme asi dve kávové lyžičky uvarenej zrnkovej kávy a všetko prešľaháme. Keď roládu naplníme krémom a stočíme, stačí ju poprášiť kakaom, ktorého horká chuť sa k tomuto sladučkému dezertu veľmi hodí. Dobrú chuť :-)
Tiež gaštanová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu