Opité morčacie pečienky so zemiakovými pusinkami fotorecept
Foto: izabella929
Pečienky sú u nás veľmi obľúbené v každej forme.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
350 g |
|
80 g |
|
2 |
|
1 strúčik |
|
200 ml |
|
|
|
1 PL |
|
1/2 KL |
|
3 kolieska |
|
1 PL |
|
Zemiakové pusinky: | |
500 g |
|
30 g |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
hrsť |
|
Postup
-
1
Morčacie pečene som umyla, osušila.
-
2
Údenú slaninu som nakrájala na kocky a opiekla. Pre lepšiu chuť som pridala aj 3 kolieska údenej klobásy.
-
3
Pridala som nakrájanú cibuľu a opiekla.
-
4
Pridala som horčicu, mletú červenú papriku.
-
5
Pridala som pečeň.
-
6
Podliala som červeným vínom, pridala som kečup, mleté čierne korenie. Pečienky potrebujú len krátku tepelnú úpravu. Keď sa víno odparilo a šťava zhustla, boli hotové.
-
7
Zemiaky som ošúpala, nakrájala na kocky a v osolenej vode uvarila do mäkka.
-
8
Uvarené zemiaky som scedila, pridala som maslo, smotanu a dobre vyšľahala. Pridala som vajce a múku. Pridala som nakrájanú petržlenovú vňať.
-
9
Zemiakové cesto som dala do cukrárskeho vrecka a na plech som striekala pusinky.
-
10
Trúbu som nechala vyhriať na 200 st. a pusinky sa piekli 20 min.
-
11
Hotové jedlo som uložila na taniere a podávala so zeleninovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu