Čokoládové ruže fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 31. augusta 2014

Nedeľný plán pre upršané počasie spadol, tak hor sa do kuchyne, ináč začínam sa obávať príchodu sychravého počasia a vplyvu na ručičku váhy...inšpirácia Tortelina Zobraziť celý popisNedeľný plán pre upršané počasie spadol, tak hor sa do kuchyne, ináč začínam sa obávať príchodu sychravého počasia a vplyvu na ručičku váhy...inšpirácia Tortelina blog...

12 ks
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 185 °C

Suroviny

500
1/2 ČL
70 g
2 ks celé
100 g rozpustené
2 dl vlažné
1/2 kocky
Plnka:
200 g
1 dl
2 cl (alebo koňak)
2 PL




Postup

  1. 1

    Z vlažného mlieka a droždia si pripravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme vajce, cukor, soľ, maslo, prilejeme vykysnutý kvások a vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme na teplom miest vykysnúť...

    Čokoládové ruže (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokiaľ kysne cesto, tak si pripravíme čokoládovú náplň. Smotanu zohrejeme pred zovretím vypneme, nalámeme čokoládu, pridáme rum, maslo a miešame kým sa čokoláda so smotanou nespojí...necháme vychladnúť.

    Čokoládové ruže (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 bochníkov. Každý bochník na tri časti, ktoré vyvaľkáme do kruhu...

    Čokoládové ruže (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Každý z kruhov potrieme čokoládovou plnkou a zložíme na štvrtinu a uložíme tak, aby sa krajmi dotýkali...

    Čokoládové ruže (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto uložené cesto opatrne zrolujem, aby nám nevytiekla plnka a vložíme do pekáča na muffiny, ja som do otvoru dala aj košíček...tak to vytvorí taký kysnutý kvet...

    Čokoládové ruže (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Trošku necháme podkysnúť a vložíme do vyhriatej rúry na 185 stupňov piecť asi 20 minút. Šálka kávy bude ku ním čerešničkou na torte...

    Čokoládové ruže (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

zuzanka1367
@merrycherry , @sany11 , @mesiar50 ďakujem za nahliadnutie a milé komentáre...@babav v bode 2 som napísala, že sa nechá čokoláda vychladnúť, ona aj po vychladnutí ma takú krémovú konzistenciu podobnú nutelle ...dobre sa roztiera, tuhnúť ju už netreba nechať, trochu sa pri tom aj prsty zababrú :)
havino
už inú čokoládovú polevu, ako túto ganache ani nerobím, ale nenapadlo ma ju dať aj ako plnku, milé sú kvetinky a pekne ti aj čokoláda zostala medzi, šikovná
kukulienka71
krásna práca, šikulka! takže v jednej muffinovej jamke sú tri trojuholníčky zrolované? Ďalšie skvelé využitie toho plechu;-) Vďaka, 5*, KK
martab
Parada!!! 5*. Na aku hrubku treba rozvalkat kruhy (aky priemer by mali mat tie kruhy?)
zuzanka1367
@martab myslím, že viac ako 10 cm nemali, sú tenké 2-3 milimetrové, aby sa vošli do formičky...Veľa zdaru prajem.
martab
Stane sa nieco ak pouzijem obycajnu hladku muku? Chcem to urobit, len potrebujem vediet, ci mozem pouzit inu muku....
zuzanka1367
@martab áno , v pôvodnom recepte bola hladká múka, špaldovú som použila lebo nám chutí...hladká bude úplne v poriadku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia