Rumpsteak z highlandera
Dostala som na koštovku 2ks rumpsteaku a 2kg nožiny z býka plemena highlander, chované sú neďaleko,...
Saltimbocca (teľacie rezne) so šalviou a maslovými haluškami
Vynikajúce a na prípravu rýchle jahňacie s šalviou a ľahkými haluškami podľa Jaroslava Žideka
Slepačia polievka so zeleninou
Očistenú a umytú sliepku zalejeme vodou, osolíme, uvedieme do varu a varíme hodinu. Potom...
Losos - najchutnejší na svete!
Milujem lososa, preto aj väčšina mojich receptov na tému - LOSOS na veľa spôsobov.
Medfouna
... je to starý Marocký recept na chlieb, plnený zmesou hovädzieho mäsa, byliniek a korenín......
Krkovička pod čapičkou
Mám rada túto prípravu krkovičky, lebo niet s tym veľa roboty. K tomu ryža a jarný šalátik....
Zelené enchiladas s kuracím mäsom
Červené enchiladas bol prvý recept, ktorý som pridala na varechu (http://varecha. pravda. sk/recepty/syrove-cervene-enchiladas-fotorecept/10873-recept. html). Už...
Úhrabky
Chutné rýchle jedlo, originálne využitie halušiek, ktoré ostali... ak ostanú :-)
Plnené kuracie prsia na kyslej kapuste
Veľmi chutný recept. Kapusta s ananásom vytvára jedinečnú chuť, ktorú doplňujú orechy. Pritom mäso...
Kuracie medailóniky s marhuľami
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame z neho medailóniky, osolíme ich, z oboch strán opečieme na rozpálenom oleji a...
Opilcovo ovoce
Jedná sa vlastne o obyčajných utopencov, ale takto ich raz nazval kamarát a odvtedy sa to...
Holandská omáčka
Na troche oleja osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme múku a pripravíme zápražku. Olúpané zemiaky nakrájame na...
Zapekaná kyslá kapusta
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame, pór a mrkvu takisto. Na rozohriatom masle tieto suroviny...
Pizza s pestom, špargľou, prosciuttom a sušenými paradajkami
Z múky, droždia, soli a teplej vody vyrpacujeme polotuhé cesto a necháme vykysnúť. Špargľu...
Rybacie závitky s jarnými bylinkami na masle s novými zemiakmi
Dnes je dosť teplo, rozhodla som sa pre ľahký obed. Zvolila som rybu, z...
Pečená baranina s korením
Mäso nakrájame na kúsky, opečieme na oleji dočervena, osolíme. Pridáme koreniny, nakrájaný cesnak, šťavu z...
Pečený bažant s hríbmi
Bažanta potrieme soľou a korením, obložíme slaninou a previažeme. V panvici zahrejeme olej na strednú...
Ružičkový kel v mletom mäse
Kúpila som ružičkový kel a rozmýšľala, čo by som z neho pripravila a napadlo...
Hovädzie plátky na ružovom víne a hubách
Obľubujem hovädzie mäso s jemným tukovým „mramorovaním“, výdatne napomáhajúcim jeho šťavnatosti v priebehu dusenia, pečenia, či varenia....
Polievka s estragónom
Túto polievku som prvýkrát jedla v Maďarsku a veľmi mi chutila. Estragón je veľmi intenzívnej chuti...
Sardínske involtini s pecorinom a prosciuttom
Tak sme sa vrátili z dovolenky, a ja som si priniesla niekoľko sardínskych receptov a pochutín,...
Ligotavé krumple
Tiež radi spomínate na tie úžasné a jednoduché jedlá, ktoré nám pripravovali naše staré mamy? Jedno...
Kuracie prsia s broskyňami
Pre milovníkov mäsa v kombinácii s ovocím Robím to vtedy, keď mi po vykostení kuracích pŕs...
Kuracie na hubách a pasírovaných paradajkách
Pôvodne som dnes chcela robiť rizoto z kuracích prsíčok, ale vzniklo niečo úplne iné. Trošku...
Marocká jahňacia roláda s kuskusom
Jahňacie stehno rozrežeme, vyklepeme cez fóliu na tenký plát. Ochutíme soľou, korením, cesnakom...
Grilovaná panenka so zelerovým pyré a grilovanou zeleninou
Komerčný recept<br /> Recept na grilovanú panenku je ideálny na príležitosti, keď chcete pripraviť niečo špeciálne ale...
Šťavnaté rezne
Tento recept mám od mojej susedky, ona ho našla v nejakom časopise. Je výborný a...
Opečené kuracie stehná na cesnaku a olivách
Keď sme opúšťali Des Moines, tak v Iowe mrzlo a snežilo. Sviatok všetkých Alexandrov a...