Zelené enchiladas s kuracím mäsom fotorecept
Foto: lubisthemple
Červené enchiladas bol prvý recept, ktorý som pridala na varechu (http://varecha.pravda.sk/recepty/syrove-cervene-enchiladas-fotorecept/10873-recept.html). Už vtedy som spomenula, že existuje viac druhov. Tu je recept na tzv. Zobraziť celý popisČervené enchiladas bol prvý recept, ktorý som pridala na varechu (http://varecha.pravda.sk/recepty/syrove-cervene-enchiladas-fotorecept/10873-recept.html). Už vtedy som spomenula, že existuje viac druhov. Tu je recept na tzv. enchiladas verdes (zelené enchiladas).
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tomatillos ošúpeme a umyjeme. Spolu so zelenými čili papričkami ich varíme asi 15 až 20 minút.
-
2
Po uvarení zmenia farbu a zmäknú. Tomatillos, čili papričky, cibuľu a cesnak spolu poriadne rozmixujeme. Prelejeme do misky a pomaly privedieme do varu. Pridáme asi kávovú lyžičku soli a asi šálku kuracieho vývaru. Necháme vrieť na slabom plameni asi 15 minút (je možné, že budete potrebovať viac vývaru, ak omáčka priveľmi zhustne).
-
3
Ak nemáme už hotové tortille, pripravíme si vlastné z masa harina (špeciálna múka na výrobu tortillas. Ak nemáme masa harina, vyrobíme si kukurično-pšeničné tortillas zmiešaním hladkej a kukuričnej múky). Tortille pečieme z oboch strán na slabom plameni a po upečení ich ukladáme do čistej utierky aby zvláčneli.
-
4
Kuracie mäsko si natrháme na malé kúsky. Na panvici rozpálime asi za polievkovú lyžicu oleja. Tortillu opekáme asi 10 sekúnd z každej strany. Potom ju vložíme do ešte teplej omáčky, ktorú sme si pripravili. Položíme na tanier a na tortillu dáme pár kúskov kuracieho mäsa. Zrolujeme ako palacinku.
-
5
Položíme na tanier a zalejeme ešte pár lyžicami omáčky. Podávame s opekanými roztlčenými fazuľkami, smotanou a syrom. Dobrú chuť :)
@tizian1cat , ja som ich kúpila akurát minulý piatok :)