Opilcovo ovoce

thedrunkchef - fotkathedrunkchef, 15. februára 2012

Jedná sa vlastne o obyčajných utopencov, ale takto ich raz nazval kamarát a odvtedy sa to pomenovanie zažilo aj u mňa. Je to recept Zobraziť celý popisJedná sa vlastne o obyčajných utopencov, ale takto ich raz nazval kamarát a odvtedy sa to pomenovanie zažilo aj u mňa. Je to recept tak "trochu" pikantný, skor pre silné povahy, preto k nim vrelo doporučujem väčšie množstvo pečiva...:-))

30 minút
príprava

Suroviny

nálev:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si nálev: pivo (najlepšia je dvanáctka) a ocot v pomere 1:1 prevaríme spolu s čiernym korením, novým korením a bobkovým listom. Necáme vychladnúť.

  2. 2

    Špekáčky olúpeme a nakrojíme tak, aby sa nám úplne nerozdelili. Potom ich potrieme plnotučnou horčicou zmiešanou s nahrubo pomletým čiernym korením (s korením nešetriť).

    Opilcovo ovoce - obrázok 2
  3. 3

    Špekáčky naplníme cibuľou a feferónkou.

    Opilcovo ovoce - obrázok 3
  4. 4

    Takto pripravené ich vložíme do nádoby, ktorej dno si vyložíme cibuľou.

    Opilcovo ovoce - obrázok 4
  5. 5

    Prihodíme pár celých feferóniek a pár strúčikov cesnaku. Pokiaľ máme väčšiu nádobu tak každú vrstvu utopencov prekladáme vrstvou cibule.

    Opilcovo ovoce - obrázok 5
  6. 6

    Zalejeme nálevom.

    Opilcovo ovoce - obrázok 6
  7. 7

    Necháme 7 dní odležať na tmavom studenom (nie zas príliš) mieste.

    Opilcovo ovoce - obrázok 7

Diskusia k receptu

rela
Opilcov nemám veľmi v láske, ale "utopence" zbožňujem. Narobil si mi chute
helca103
veľmi zaujímavá príprava tento postup nepoznám a hoci nik z nás nepije utopence máme radi :-)
damisa
mňam , ale pivom som ešte nezalievala, vyskúšame
sylvinka
dostal si ma..fakt som si myslela,že to bude čosi s ovocím...utopencov majú moji chlapi radi,vyskúšam takto! :-)
izabella929
utopence som ešte nerobila, ale počula som, že je to fajné.-))vyskúšam tvoj recept.-))
abdul
Zaujímavo to vyzerá. Vyskúšam.
aroooo
Vyskúšam ale asi len s polovičným množstvom feferónky, KK
aromina
Robila som ich v ten deň, keď sa tento recept objavil. Je teda už 7 dní od výroby, len škoda, že dnes sa neje mäso. Manžel sa už nevie dočkať zajtrajška. Dúfam, že budú výborné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia