Foto: thedrunkchef
Jedná sa vlastne o obyčajných utopencov, ale takto ich raz nazval kamarát a odvtedy sa to pomenovanie zažilo aj u mňa. Je to recept Zobraziť celý popisJedná sa vlastne o obyčajných utopencov, ale takto ich raz nazval kamarát a odvtedy sa to pomenovanie zažilo aj u mňa. Je to recept tak "trochu" pikantný, skor pre silné povahy, preto k nim vrelo doporučujem väčšie množstvo pečiva...:-))
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si nálev: pivo (najlepšia je dvanáctka) a ocot v pomere 1:1 prevaríme spolu s čiernym korením, novým korením a bobkovým listom. Necáme vychladnúť.
- 2
Špekáčky olúpeme a nakrojíme tak, aby sa nám úplne nerozdelili. Potom ich potrieme plnotučnou horčicou zmiešanou s nahrubo pomletým čiernym korením (s korením nešetriť).
- 3
Špekáčky naplníme cibuľou a feferónkou.
- 4
Takto pripravené ich vložíme do nádoby, ktorej dno si vyložíme cibuľou.
- 5
Prihodíme pár celých feferóniek a pár strúčikov cesnaku. Pokiaľ máme väčšiu nádobu tak každú vrstvu utopencov prekladáme vrstvou cibule.
- 6
Zalejeme nálevom.
- 7
Necháme 7 dní odležať na tmavom studenom (nie zas príliš) mieste.
- 2
Diskusia k receptu