Foto: anina6
Pôvodne som dnes chcela robiť rizoto z kuracích prsíčok, ale vzniklo niečo úplne iné. Trošku som experimentovala a vyskúšala takúto variáciu kuraciny. Ak máte Zobraziť celý popisPôvodne som dnes chcela robiť rizoto z kuracích prsíčok, ale vzniklo niečo úplne iné. Trošku som experimentovala a vyskúšala takúto variáciu kuraciny. Ak máte chuť na niečo nové, vyskúšajte. Nám chutilo.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Červenú cibuľu, ale kľudne môže byť aj obyčajná, nakrajáme na plátky a opražíme na olivovom oleji. Ked je trošku opražená, poprášime sladkou červenou paprikou asi 1 čajovou lyžičkou.
- 2
Pridáme na kocky nakrájané kuracie mäsko, ktoré môžme posypať grilovacím korením. Poriadne premiešame a osmažíme.
- 3
Pridáme huby, ja som mala mrazené, ale dajú sa použiť aj sušené, len ich treba vopred namočiť. Takisto poriadne premiešame a necháme spolu restovať s mäskom. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a štipkou chilli.
- 4
Podlejeme kuracím vývarom a necháme trošku podusiť. Na záver podlejeme pastou z pasírovaných paradajok a jemne zahustíme asi pol lyžicou múky. Necháme prevrieť a celú omáčku zjemníme 1 lyžicou masla. Podávame s ryžou, cestovinou alebo ako ja s tarhoňou.
- 5
Jednoduché, rýchle a chutné jedlo je na svete, teda aspoň nám chutilo. Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu