Karé Emile Henry
mäso pripravené v hrnci Emile Henry, ktorý som vyhral ... a je perfektný :-) ďakujem,...
Mäsové špízy so slivkami
Rýchle a chutné papaníčko. Originálna verzia receptu pochádza z knihy Marcela Ihnačáka, ktorého recepty mám veľmi rada. Ja som neskôr vyskúšala aj verziu z kuracieho mäsa....
Korenisté rezne
Ďaľší recept z mojich obľúbených. Môžeme si ich pripraviť do zásoby. V chladničke vydržia niekoľko...
Kotlovina
Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo...
Bravčové dusené na pive
Toto jedlo ma naucila robit kamaratka z Ameriky. Hovorila, ze je to velmi oblubene jedlo...
Seriál na pokračovanie. Diel I. Tlačenka z nasoleného mäsa
Recepty som nevymyslel sám ale inšpiroval som sa knihami a starými majstrami mäsiarmi a rokmi som sa...
Írska pochúťka z bravčového karé
Marinované bravčové karé nakrájané na rezance restujeme na panvici, pridáme nakrájanú paradajku a papriku, čerstvé...
Bryndzové rizoto s panenkou a so slivkami
Netradičný recept na bryndzové rizoto, ktoré pripravila finalistka súťaže Pečie celé Slovensko Katarína Novotová.
Zapečené mäso, baklažán a zemiaky na spôsob musaky
Trochu podobný recept tu nedávno bol, ale tento je aj tak iný, trochu iný postup...
Marinované bravčové mäso na ananáse
Mäso treba zopár hodín marinovať, no najlepšie je mäso pripraviť deň vopred. Mamina tento recept...
Vepřové roládky Zlatá Praha s Orlovským salátem
Další z řady receptů do dělené stravy živočišné. Snad bebude vadit a třeba se bude i...
Šopský šalát s grilovanou panenkou, polníčkom a rukolou
Papriky si umyjeme a uložíme do pekáčika. Opekáme do hneda. Trochu neskôr som pridala i...
Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci
Máte radi oheň s vetrom v ústach. Toto mäso a omáčka je oheň, ktorý zacítite...
Bôbkapusta s údeným rebierkom, klobáskou a vylúskaným bôbom
Keď som bola doma v rodnom kraji dostala som krásny vylúskaný bôb, bol síce zamrazený, ...
Kapustníky so slaninkou
Kapustu scedíme, nakrájame najemno. Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme údenú slaninu nakrájanú na malé kocky,...
Panenka s pyré z červenej šošovice
Bravčovú panenku očistíme, okoreníme, spolu s bobkovým listom zabalíme do fólie a dáme variť pri...
Fašírky s Camembert syrom
Ine fasirky sa u nas uz nejedia odkedy sme tento vylepseny recept oskusali prvy krat, velmi...
Gemerské guľky s dynamitom
kto neochutnal nepochopí... u nás na gemeri je zvyk, že tieto guľky sa robia na...
Syrové špízy v pivovom cestíčku
Tento receptík som objavila v jednom časopise, veľmi ma zaujal a tak som ho vyskúšala a celá...
Bratislavská omáčka so strapačkami
Tento recept je v podstate jednoduchý a dobrý a varím ho rád v nedeľu i keď nie...
Vejár z bravčového karé
Tento recept som dostala od priateľky z Maďarska. Plnila ho mletým mäsom a ja som na...
Chrumkavé bravčové kotlety
Jedna z mojich vášní je sledovanie TV relácií o varení. Tento recept je z jednej z...
Králik s bravčovými výpečkami na čiernom pive s moravskou kapustou
Mal som v mrazničke porcie domáceho králika, rozhodoval som sa či bude na smotane alebo perkelt....
Bulgur - něco
Přátelé milí nedivte se tomu názvu. To mohl být bulgur ve směsi, nebo směs v...
Ovčiarsky nákyp
Recept som objavila v staršom čísle časopisu Dobré jedlo. Pôvodne obsahuje mleté hovädzie mäso, ale...
Kapustnica spod Váhu
... každý má tú svoju, ja som po rokoch zakotvila pri takejto kombinácií. Robievam ju...
Pečená plnená paprika
Plnená paprika, sa robí asi v každej domácnosti či už pečená lebo varená v rajčinovej omáčke
Mašľonka podľa mňa
Tento recept som objavil tuná na Vareche od Milad, no nebolo tam foto. Tak ho...
Zapekačka I.
Je to vlastne eintopf. Žiadna vysoká kulinária, ale má veľké prednosti. Jedlo je veľmi...
Zemiačky s kyslou kapustou a klobásou
Je to veľmi jednoduchý a sýty recept, varievala ho už moja stará mama. My sme...
Soté po maďarsky z bravčového jazyka a srca
Je to obmena receptu soté po maďarsky. Mám ho odskúšaný varím ho dosť často je to...