Kačacie rillettes z pomalého hrnca
Toto rillettes je asi najchutnejšie z tých, čo som robil. Jeden kamoš mi poradil dať...
Ovčiarsky nákyp
Recept som objavila v staršom čísle časopisu Dobré jedlo. Pôvodne obsahuje mleté hovädzie mäso, ale...
Zemiačky s kyslou kapustou a klobásou
Je to veľmi jednoduchý a sýty recept, varievala ho už moja stará mama. My sme...
Vyprážaný údený syr s moravským mäsom, šampiónom a grilovanou mrkvou
Nemám moc, čo povedať k tomu receptu, proste mi niečo napadlo, skúsil som a...
Bravčovinky s červenou kapustou
Ešte nikdy som nejedla kvasenú červenú kapustu, tak som nemohla odolať. No a čo iného...
Galská polievka
Tento recept som dostal od kolegýň v práci. Vyskúšal som ho a trošku upravil na moje...
Kapustnica spod Váhu
... každý má tú svoju, ja som po rokoch zakotvila pri takejto kombinácií. Robievam ju...
Írska pochúťka z bravčového karé
Marinované bravčové karé nakrájané na rezance restujeme na panvici, pridáme nakrájanú paradajku a papriku, čerstvé...
Vepřové roládky Zlatá Praha s Orlovským salátem
Další z řady receptů do dělené stravy živočišné. Snad bebude vadit a třeba se bude i...
Gulášová polievka trochu vylepšená
Hotovú polievku som si vylepšil pridaním dvoch surovín.
Bravčové soté z pliecka, ľadviny a pečienky
Tento recept som robila podľa Lacibácsiho z ATV. zaujalo ma použitie rôznych druhov bravčovín, teda...
Prekladaný gazdovský gratin
Takto to u nás vyzerá, keď navrhnem niečo bezmäsité... pripomína mi to situáciu, keď...
Halušky z cukety; mleté mäso v paradajkovej omáčke s cuketovými šupkami
Cuk-cuk-cuketa, , čo vymyslieť, aby sa nám neprejedla . Urobila som halušky z...
Seriál na pokračovanie. Diel I. Tlačenka z nasoleného mäsa
Recepty som nevymyslel sám ale inšpiroval som sa knihami a starými majstrami mäsiarmi a rokmi som sa...
Bravčové dusené na pive
Toto jedlo ma naucila robit kamaratka z Ameriky. Hovorila, ze je to velmi oblubene jedlo...
Zapekané mäsko so špargľou a syrom
Tento recept vznikol spontánne pri pohľade na opustenú špargľu v chladničke. Veľa skúseností s jej prípravou...
Mašľonka podľa mňa
Tento recept som objavil tuná na Vareche od Milad, no nebolo tam foto. Tak ho...
Furmanská kapsa
Dnes sme mali veľmi chutný obed... možno sa zdá, že je to dosť ťažké jedlo, ...
Segedínsky guláš s karlovarskými knedľami
Milujem segedínsky guláš a rozmýšľal som, s čím ho urobiť. Pretože kysnutá knedľa je taká...
Lepenice
Velká dobrota a když se dělá poctivě a s láskou, to je pak něco! Z uvedených...
Gjuveč
Už niekoľko rokov trávime letnú dovolenku v bulharskom Primorsku. Bulharská kuchyňa nám chutí a tak sme...
Slovenský eintopf - Francúzske zemiaky
Sú pochybnosti o pôvode toho receptu. Ale @zemo v zážitku zo dňa 2. 9. 2OO9 došiel v...
Údená krkovička s hubovou máčankou
Údenú krkovičku dáme na plech a pečieme v rúre pri 160 oC približne 10 až 15 minút....
Bulgur - něco
Přátelé milí nedivte se tomu názvu. To mohl být bulgur ve směsi, nebo směs v...
Obyčajná vyprážaná bravčová kožka
Ahojte. Dnes ma asi kopla nejaká literárna múza, alebo čo. Nedá mi Vám ponúknuť niečo netradičné pod...
Staroslovanské bravčové rebierko
tento recept som našla v starom časopise, mam ich doma kopec, no a zaujal ma práve prílohou......
Údené bravčové koleno s kapustou
Tento recept je z pomalého hrnca. Všetko je uvarené v ňom.
Zapečené mäso, baklažán a zemiaky na spôsob musaky
Trochu podobný recept tu nedávno bol, ale tento je aj tak iný, trochu iný postup...
Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska
Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a...