Zdravím všetkých fanúšikov údenín. Nikde na webe som nenašiel recept na domácu klobásu, do ktorej sa nepridá paprika. Niekto povie, že čo je to Zobraziť celý popisZdravím všetkých fanúšikov údenín. Nikde na webe som nenašiel recept na domácu klobásu, do ktorej sa nepridá paprika. Niekto povie, že čo je to za klobásku bez papriky, ale ja som takú vyrobil a môžem napísať, že chutí naozaj skvele. Určite mnohí z vás už takú pochúťku doma pripravili, tak sa vám bude zdať môj recept trápny, ale ak ste ešte nie, ponúkam recept, ktorý naozaj stojí na to. Pomer korenín som dával tak podľa seba, ale chuť klobásky po vyúdení stála naozaj za to.
Postup
-
1
Nakrájal som všetko mäso aj s bôčikom na menšie kúsky, vložil do veľkej umelohmotnej debničky a nechal som ho v chlade do druhého dňa odvodniť.
- 2
Na druhý deň som mäso pomlel, zmiešal so všetkými surovinami, dobre premiešal a nechal zasa v chlade do ďalšieho dňa odstáť.
- 3
Na ďalší deň som túto voňavú zmes naplnil do bravčových čriev, ktoré som po naplnení popichal, zavesil na palice a dal údiť. Údil som asi 12 hodín
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ak chceš konštruktívne reagovať na "kritiku"tak si naštuduj dopredu na Internete recepty na domácu klobásu. Keby si mal aspoň trochu šajnu o tom ako sa robí klobása, tak by si po prečítaní tohto receptu, radšej nereagoval na moju poznámku. Len xxxx môže dať do klobásy 7 kg bravčového stehna. Vieš si ty vôbec predstaviť aká by to bola suchá klobása? a nezachránil by to ani bôčik. A o chuti radšej pomlčím.Jedným slovom, tento recept sem hodil, nejaký "výskumník" A nakoniec požiadaj o odborný názor človeka, ktorý je profesionálny mäsiar, ktorý tu funguje pod nickname mäsiar50
je klobása ☺☺☺
Paprika nie je stare "slovenske korenie". Ja sa len cudujem, ze na SK sa asi vevyucuju ani dejiny ani biologia: Paprika bola dovezena na uzemie terajsieho SK (predtym Uhorsko, cisarsko-kralovska monarchia atd.) pomerne neskoro, po tom, co sa uz v domacnostiach vyrablali klobasy.
Okrem toho napr. v srdci Sovenska, na Horehroni paprika ani nenarastla (tak isto ako ani psenica), cize sa tam nmala ako dostat. Drahu mletu papriku si priemerny clovek tak ci tak nemohol dovolit.
Chut: Dnesny Slovak vobec uz nevie, ako senzacne chuti prava SLOVENSKA klobasa. Co sa stale opicime po Madaroch, Talianoch, Americanoch?! Nie som sovinistka - chcem jednoducho pripomenut nase narodne chute! Ja si napr. vyrabam aj cerstvu slovensku klobasu - ako korenie tam ide sol, cesnak, cierne korenie, majoran , trochu rasce a par lyziciek bieleho vina.
Trvanlivu klobasu neudim, ale susim, resp. necham v pivnici zriet (system talianska klobasa, ktory ale Slovaci ovladali. Neplytvat energiami.)