Mäsová roláda
Mäsová roláda

Lístková roláda s panenkou a hubami

Martin Hoferica
zástupca šéfkuchára Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 6. apríla 2017
Lístková roláda s panenkou a hubami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

450 g
200 g
200 g
2 strúčiky
30 g
2 ks
400 g




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku ochutíme soľou a opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji. Po opečení okoreníme farebným korením a dáme odležať. Čerstvé šampiňóny nasekáme a rozmixujeme. Rozmixované šampiňóny opražíme na suchej panvici tak, aby sme šampiňóny zbavili vody. Na záver ochutíme soľou a tymianom.

  2. 2

    Čerstvý špenát prudko opražíme na olivovom oleji a cesnaku, ochutíme soľou a odstavíme. Prosciutto nakrájame na tenké plátky a uložíme na potravinársku fóliu. Natrieme šampiňónový fáš asi 3 mm hrubý, ďalej nanesieme pripravený špenát.

  3. 3

    Na pripravený plát položíme opečenú bravčovú panenku a zvinieme. Lístkové cesto vyvaľkáme na 3 – 4 mm hrubé cesto, natrieme ho vaječným žĺtkom. Pripravenú bravčovú panenku zavinieme do vyvaľkaného lístkového cesta. Cesto natrieme vaječným žĺtkom a pečieme pri teplote 180 °C približne 20 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia