Lístková roláda s panenkou a hubami

Martin Hoferica
zástupca šéfkuchára Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 6. apríla 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Lístková roláda s panenkou a hubamiFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 min
príprava
20 min
na 180 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Bravčovú panenku ochutíme soľou a opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji. Po opečení okoreníme farebným korením a dáme odležať. Čerstvé šampiňóny nasekáme a rozmixujeme. Rozmixované šampiňóny opražíme na suchej panvici tak, aby sme šampiňóny zbavili vody. Na záver ochutíme soľou a tymianom.

  2. 2

    Čerstvý špenát prudko opražíme na olivovom oleji a cesnaku, ochutíme soľou a odstavíme. Prosciutto nakrájame na tenké plátky a uložíme na potravinársku fóliu. Natrieme šampiňónový fáš asi 3 mm hrubý, ďalej nanesieme pripravený špenát.

  3. 3

    Na pripravený plát položíme opečenú bravčovú panenku a zvinieme. Lístkové cesto vyvaľkáme na 3 – 4 mm hrubé cesto, natrieme ho vaječným žĺtkom. Pripravenú bravčovú panenku zavinieme do vyvaľkaného lístkového cesta. Cesto natrieme vaječným žĺtkom a pečieme pri teplote 180 °C približne 20 minút.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist