Lístková roláda s panenkou a hubami
zástupca šéfkuchára Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 6. apríla 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Bravčovú panenku ochutíme soľou a opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji. Po opečení okoreníme farebným korením a dáme odležať. Čerstvé šampiňóny nasekáme a rozmixujeme. Rozmixované šampiňóny opražíme na suchej panvici tak, aby sme šampiňóny zbavili vody. Na záver ochutíme soľou a tymianom.
- 2
Čerstvý špenát prudko opražíme na olivovom oleji a cesnaku, ochutíme soľou a odstavíme. Prosciutto nakrájame na tenké plátky a uložíme na potravinársku fóliu. Natrieme šampiňónový fáš asi 3 mm hrubý, ďalej nanesieme pripravený špenát.
- 3
Na pripravený plát položíme opečenú bravčovú panenku a zvinieme. Lístkové cesto vyvaľkáme na 3 – 4 mm hrubé cesto, natrieme ho vaječným žĺtkom. Pripravenú bravčovú panenku zavinieme do vyvaľkaného lístkového cesta. Cesto natrieme vaječným žĺtkom a pečieme pri teplote 180 °C približne 20 minút.
Tiež mäsová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu