Foto: tetrisss
Recept je taka slovenská variácia na stredomorskú kuchyňu :).
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Baklažán ošúpeme, nakrájame na pol centimetrové plátky, uložíme na tanier a mierne posolíme, necháme asi 10 minút stáť. Zemiaky umyjeme, dáme do vody a uvaríme do polomäkka, necháme vychladnúť a ošúpeme.
- 2
Mäso spolu umyjeme, nakrájame na kocky a pomelieme nie celkom najemno. Cibuľu očistíme, pokrájame na kocky a na panvici opražíme na oleji, pridáme pomleté mäso a miešame, aby sa nám nespojilo, ale vytvorili sa také malé hrudky. Okoreníme, dáme vegetu a osolíme podľa chuti, udusíme. Vyberieme z panvice.
- 3
Na panvicu dáme trochu oleja, paradajky nakrájame na pol centimetrové plátky, na oleji jemne opečieme, vyložíme na tanier, následne okvapkáme baklažány a tiež opečieme na oleji.
- 4
Do hlbokého, stredne veľkého plechu dáme na kolieska nakrájané tri zemiaky, na ne uložíme opečené paradajky, na to baklažány, vyhrnieme udusené mäso a na vrch dáme zvyšné nakrájané zemiaky. Dáme do rúry na 200 st. Pečieme 15 minút, potom v smotane rozmiešame podľa chuti vegetu, dáme pozor, aby sme to neprehnali so slanou chuťou a ešte pridáme pažítku, kľudne aj sušenú. Touto zmesou zalejeme celý povrch zemiakov a pečieme ešte asi 45 minút, kým nie je povrch zlatý. Necháme trochu oddýchnuť, aby sa všetka tekutina vsiakla, ja som už nemala čas a tak ju tam vidieť. Príloha šalát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
si ma sklamal . A tak to krásne na prvý pohľad vyzeralo ako
grilované makrely a ono zelenina.